De bedankpagina van jouw webshop: 3 originele ideeën

De bedankpagina van jouw webshop: 3 originele ideeën

Laten we het eens hebben over de bedankpagina van je webshop. De bedankpagina is de pagina waarop je klant terechtkomt zodra hij of zij de bestelling heeft afgerond. Deze pagina wordt vaak een beetje vergeten, terwijl dit juist één van de belangrijkste pagina’s uit je webshop is! En toch komt de gemiddelde bedankpagina niet verder dan “Bedankt voor je bestelling! Hieronder vind je een overzicht van je gegevens”.

De bedankpagina: maak er een feestje van!

Ik moet eerlijk bekennen: ook in mijn eigen webshop kan de bedankpagina wel een update gebruiken. Tijd om hier eens mee aan de slag te gaan dus! Want hoe kun je er nu voor zorgen dat jouw klant direct na de aankoop meteen een goed, positief gevoel heeft over zijn/ haar bestelling? Wellicht kun je iets met een van de volgende ideeën!

1. Bedankvideo

Verras je klanten eens met een persoonlijke video waarin je ze bedankt voor de bestelling! Denk aan een korte video van zo’n 30 seconden, in ieder geval niet langer dan één minuut. Heb je een kantoor, showroom of opslagruimte waar je voorraad ligt? Dan is dit natuurlijk een toffe plek om je video op te nemen, zodat klanten meteen een kijkje ‘achter de schermen’ van jouw shop krijgen. Ben lekker enthousiast, spreek de klant zo persoonlijk mogelijk aan en laat vooral zien hoe blij je bent met haar (of hem) als klant! De grote voordelen van een bedankvideo? Het geeft de koper meer vertrouwen en het is goed voor de branding van je bedrijf. Bovendien is een video veel persoonlijker (en unieker!) dan een stukje tekst.

2. Laat het inpakproces zien

Sta je zelf liever niet in de spotlight? Maak dan een toffe video van het inpakproces. Laat zien welke weg het pakketje af gaat leggen. Zo kun je shots laten zien van het uitprinten van de order en het pakken van een (willekeurig) product tot het inpakken van de bestelling en uiteindelijk naar het postkantoor brengen. Een leuke manier om meer betrokkenheid én vertrouwen te creëren. Je kunt dit natuurlijk ook met een foto doen, door te laten zien hoe leuk de bestelling ingepakt zal worden.

3. Grappig GIFje

Is bovenstaande nog een stapje te ver voor jouw (beginnende) webshop? Ga dan online eens op zoek naar een grappig GIFje, bijvoorbeeld op Giphy.com. Typ hier bijvoorbeeld ‘Thank you’ in en je krijgt een hele rits met GIFjes waarmee je jouw klanten kunt bedanken. Natuurlijk kun je zelf ook een persoonlijk GIFje of boomerang maken. Altijd leuker en origineler dan een stukje tekst!

Vergeet daarnaast natuurlijk ook niet om de gebruikelijke informatie op de bedankpagina te vermelden. Dus een overzicht van de bestelde gegevens, jouw contactgegevens en eventueel een verwijzing naar je social media kanalen. Als je dan ook nog één van bovenstaande tips toepast zal jouw klant blij verrast worden én jouw webshop veel beter onthouden. Verrassend weinig webshops maken namelijk een feestje van hun bedankpagina, terwijl dit juist dé plek is om te connecten met jouw (kersverse) klant.

Hoe ziet de bedankpagina van jouw webshop eruit? Ga jij een van bovenstaande tips toepassen? 

Waardevolle webshop tips in je mailbox ontvangen?

Als je je inschrijft voor deze mailing ontvang je één tot twee keer per maand waardevolle tips om jouw webshop te laten groeien.

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (31), shoe-aholic, chocoladelover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *