Wonen in Hilversum: hoe bevalt het?

Zo’n anderhalf jaar geleden ben ik van Brabant naar Het Gooi verhuisd. Of beter gezegd: naar hartje Hilversum. Samen met Tim, mijn vriend, woon ik hier in een maisonnette in het centrum. Ik krijg nog steeds regelmatig de vraag hoe het nou bevalt, het wonen in Hilversum. Vandaar een persoonlijke update in dit artikel!

Ons huis in Hilversum
Ons kleurrijke appartement in Hilversum

Van Brabant naar het Gooi

Ik ben hiernaartoe verhuisd omdat mijn vriend in deze regio zijn eigen personal training studio’s heeft: Personal Fitness Nederland in Hilversum, Bussum en binnenkort ook Bilthoven. Omdat hij elke dag klanten begeleidt naar een gezonde, fitte levensstijl is het voor hem handig en belangrijk om dichtbij zijn werk te wonen. Mijn werkleven speelt zich helemaal online af, dus ik kan in principe overal werken waar ik wil. Vandaar dat ik ervoor heb gekozen om met hem mee te verhuizen. Wel met als “voorwaarde” dat de extra kamer een thuiskantoor zou worden (en geen mancave). Gelukkig ging Tim hiermee akkoord (al moest hij wel even slikken toen hij mijn plannen over het jungle behang hoorde) en wonen we nu dus alweer 1,5 jaar samen in “Hillywood”.

Thuiskantoor met jungle behang
Het thuiskantoor, mét jungle behang

Inmiddels is ons appartement zo goed als af. De slaapkamer was de laatste ruimte die nog aangepakt moest worden. Afgelopen maart werd ik op mijn verjaardag verrast met een toffe kleur op de muur en was deze kamer ook (na bijna een jaar) echt helemaal af. Het enige wat we graag nog aan zouden willen pakken is de badkamer. Hier zitten helaas geen ramen in en we hebben hier erg weinig licht. Met als gevolg dat ik er vaak halverwege de dag achterkom dat ik wat te enthousiast ben geweest met de rouge ;-). Een mooie witte kaptafel in de slaapkamer zou dan ook wel echt een uitkomst zijn. Mocht je zelf trouwens op het punt staan om te verhuizen, kijk dan eens in de webshop van Perfecthomeshop. Hier vind je een heleboel toffe meubels, zoals boxsprings, salontafels en tv-meubels, voor leuke prijsjes.

Slaapkamer
De slaapkamer! Inmiddels hangen er ook nog gezellige wandhangers boven het bed.

Slaapkamer kledingkast

Nog steeds een zachte G

Natuurlijk was het even slikken, van het vertrouwde Brabant waar iedereen met een gezellige zachte G praat, naar het Gooi waar de G toch net wat anders uitgesproken wordt. Dit was dan ook iets waar ik in het begin best wel even aan moest wennen. En andersom gold dat blijkbaar ook. “Pardon, wat zeg je?” hoorde ik dan ook regelmatig als ik mijn bestelling doorgaf in een restaurant. Die zachte G heb ik nog steeds (ik heb geprobeerd om wat meer ABN te praten, is helaas niet gelukt), maar het verschil hoor ik tegenwoordig niet eens meer. Inmiddels voel ik me best ingeburgerd hier. Ook met zachte G ;-).

Eettafel in ons huis in Hilversum
Een van mijn favoriete items in huis: de kleurrijke velvet stoelen!

Wonen in Hilversum

Maar goed, even terug naar the point: hoe bevalt het wonen in Hilversum nou? Om eerlijk te zijn: heel goed! We wonen in een rustig hofje met veel jonge gezinnen, maar zodra je de hoek omloopt loop je eigenlijk meteen het gezellige centrum in. Je hebt hier echt alle winkels. Allerlei grote ketens zoals Primark, Zara, Bershka en Mango, maar ook een aantal gezellige conceptstores. Al zouden die laatste er van mij nog wel wat meer mogen zitten. Daarnaast stikt het in Hilversum van de gezellige koffietentjes waar wij dan ook minimaal één keer in de week wel gaan lunchen of (tegenwoordig ook) werken. Een aantal van mijn favoriete koffietentjes tot nu toe zijn YourCoffee, Presto Coffee & More en Koffie & Jij. Daarnaast heb je in het centrum van Hilversum ook een heleboel hotspots waar je ook ’s avonds heerlijk en in stijl kunt eten, zoals Meddens (aanrader voor alle pink lovers), REX (dezelfde sfeer als The Streetfood Club in Utrecht) en MOUT (perfect om ’s avonds gezellig te borrelen).

Verder heb je hier de Vue bioscoop waar je me tegenwoordig elk weekend kunt vinden. Dankzij Tim heb ik namelijk een moviepass aangeschaft waardoor we voortaan elk weekend wel een keer datenight in de bioscoop hebben. Daarnaast wordt er in Hilversum vaak van alles georganiseerd: van het Gooisch Bierfestival en foodtruck festivals tot Hilversum Alive (muziekfestival met verschillende podia) en openlucht bioscopen. En vast nog zoveel meer wat ik nog niet eens ontdekt heb ;-). Wonen in Hilversum verveelt me dus absoluut niet.

Balkon in Hilversum
Ons relaxte balkon met uitzicht op de kerk

Dorpsgevoel

Conclusie? Ik voelde me hier eigenlijk vanaf het begin al helemaal thuis. Zelfs terwijl ik hier niet werk en verder eigenlijk vrijwel niemand kende. Ondanks dat Hilversum officieel een dorp is, voelt het voor mij (als Brabantse uit een “echt” dorp) toch als een stad. Maar dan wel met dat gezellige, dorpse gevoel. Je hebt alles binnen handbereik, wat ik echt heerlijk vind. Naar het centrum, boodschappen doen, shoppen, naar de bios: alles doe ik te voet. En niet te vergeten: Hilversum ligt super centraal. Met de trein sta je binnen 15 minuten in hartje Utrecht en in 30 minuten in het centrum van Amsterdam. Ideaal! En oja, nog een laatste pluspunt: de Thuisbezorgd mogelijkheden zijn hier eindeloos ;-).

Ben jij bekend met Hilversum? Of ben je zelf weleens verhuisd naar een heel ander deel van Nederland? Ik ben benieuwd!

Dit artikel bevat een samenwerking

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (29), shoe-aholic, sushilover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

2 Comments

  • Kris
   Auteur
   1 september 2019 / 09:05

   Wat lief Ilona, leuk om te horen! We houden inderdaad van een lekker kleurrijk interieur haha 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *