Voor de eerste keer werken in een koffietentje

Voor de eerste keer werken in een koffietentje

Eén van de eerste gedachtes die door mijn hoofd vlogen toen ik van het Brabantse Waalwijk naar Hilversum ging verhuizen? “Yes, dan kan ik voortaan elke week in toffe koffietentjes gaan werken”. Nu, zo’n anderhalf jaar later, had ik nog geen stap in zo’n hip koffietentje gezet. Nouja, dat is niet helemaal waar. Ik ben er vaak genoeg geweest, maar dan om te lunchen met Tim (mijn vriend), bij te kletsen met vriendinnen of voor een heerlijke high-tea met familie. Nog nooit met een laptop onder mijn arm. Het is zelfs zo dat ik soms (oké, eerlijk? Vrijwel elke week) pas op woensdagochtend voor het eerst een stap in de buitenlucht zet. Vaak zit ik op maandag en dinsdag namelijk non-stop binnen in mijn thuiskantoor te werken.

Presto Coffee & More in Hilversum
Presto Coffee & More in Hilversum

Even snel een wasje doen

Hartstikke fijn, maar mijn thuiskantoor zit naast het washok. Het komt dus nog weleens voor dat ik me af laat leiden door de bergen met vuile was. Ik ben vrij georganiseerd (lees: alles moet altijd opgeruimd zijn) en mijn brein denkt vaak dat ik 10 dingen tegelijk kan. Geen handige combi. “Even snel een wasje doen” en “Even snel de vaatwasser in- en uitruimen” en “Even de planten water geven” blijken toch niet zo “even” gedaan te zijn. Vaak is het dan tot mijn grote schrik alweer een uur later en baal ik als een stekker dat ik mijn kostbare tijd heb ‘verspild’.

Presto Coffee Hilversum

The big day

De oplossing? Mijn werkplek naar een andere locatie verplaatsen. Vandaag was het dan zover: ik schoof mijn Macbook in zijn laptophoes en vertrok naar een van mijn favoriete koffietentjes / lunchrooms in Hilversum: Presto Coffee & More. De eerste keer werken in een koffietentje is een feit! Extra gezellig: de boyfriend zou deze ochtend ook thuiswerken, dus hij is gezellig mee gegaan. Samen zijn we aan de lange tafel gaan zitten en dat is dan ook precies waar ik dit artikel zit te tikken.

Zithoek Presto Coffee

Bioscoopstoelen Presto Coffee

Mocht je twijfelen of werken in een koffietentje of lunchroom ook iets voor jou is, dan heb ik (nu als “ervaringsspecialist” zijnde) hieronder de voor- en nadelen even op een rijtje gezet:

Voordelen:

  • Geen afleiding! Geen rondslingerende onderbroeken die gewassen “moeten” worden, geen vol aanrecht, geen halfdode planten die aandacht vragen. Gewoon me & my laptop.
  • Inspirerende omgeving. Niet dat mijn eigen kantoor met jungle behang niet gezellig is, maar een andere omgeving zorgt toch weer voor nieuwe inspiratie. Zo kijk ik op dit moment uit op een soort Friends-achtige setting met chesterfield banken en bioscoopstoelen (zie foto’s hierboven). Oja, en er staat een vrolijke bos bloemen naast me op tafel. Good vibes.
  • Chille muziek op de achtergrond. Thuis werk ik altijd zonder muziek, omdat het me op de een of andere manier mega afleid als het geluid uit mijn eigen computer komt (herkenbaar? anyone?).
  • Heerlijke chai tea latte.

Koffietentje Presto Coffee in Hilversum

Nadelen:

  • Je wordt continu verleid door heerlijke geuren van allerlei zoete gebakjes. En ik ben een echte zoetekauw. Met weinig zelfbeheersing. Nogmaals: geen handige combi.
  • Het kost geld. Thuis kun je natuurlijk gewoon “gratis” iets uit de kast trekken. Ik drink thuis normaal gesproken echt liters thee. Het zou een beetje overdreven zijn om hier ook elke 15 minuten een nieuwe thee te bestellen. Gelukkig hebben ze bij Presto wel een watertap waar je gratis water mag pakken.
  • Misschien last van andere mensen? Ik moet zeggen dat ik hier nu geen probleem mee heb. Het is zo’n 22 graden buiten (en vakantieperiode), dus de meeste mensen zitten buiten op het terras te kletsen.

Kris werken bij Presto Coffee & More

Conclusie?

Ik vind het heerlijk om een ochtend te werken in een gezellige koffietent of lunchroom! Ik merk ook dat ik echt een stuk productiever ben. Het is nu 11.22u en ik heb al de helft van mijn to-do lijst voor vandaag af kunnen strepen. Waarom ik het dan nog niet eerder heb gedaan? Geen idee. Puur uit luiheid denk ik. Maar ik weet zeker dat ik vanaf nu veel vaker de deur uit stap met mijn laptop onder mijn arm. Even lekker een paar uur ongestoord doortikken en to do’s afstrepen. Heerlijk!

Waar werk jij het liefst? Thuis, op kantoor, een co-working space of ook in een gezellig koffietentje? Ik ben benieuwd! En mocht je nog tips hebben voor leuke werkspots in omgeving Hilversum, let me know!

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (29), shoe-aholic, sushilover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *