Thuiswerk tips: zo hou je het ook in het najaar nog een beetje leuk

Thuiswerk tips

Inmiddels werken we met z’n allen alweer zo’n 8 (!) maanden thuis. Voordat corona uitbrak werkte ik ook al grotendeels vanuit huis, dus voor mij was dit niet compleet nieuw. Maar ik moet eerlijk zeggen dat het nu toch wel even anders is, fulltime thuiswerken. Ik heb nog het geluk dat ik een kantoor aan huis heb, want ik besef me heel goed dat veel mensen nu al maanden noodgedwongen aan de keukentafel moeten werken. Met misschien wel drie rondrennende kinderen om zich heen én een partner die ineens je collega is geworden. Best heftig. In de zomer was dat misschien nog best oké, want: lekker zonnetje. Toen kon je misschien nog deels vanuit je tuin werken of in de lunchpauze een lange wandeling maken in je zwierige zomerjurk. Maar inmiddels is het alweer eind november. De dagen worden steeds korter en we hebben steeds minder daglicht. Ik merk aan mezelf dat ik het thuiswerken hierdoor ook wat lastiger ga vinden. Hoe je het dan toch nog een beetje leuk houdt? Ik deel hieronder graag een aantal thuiswerk tips!

Thuiswerk tip 1: Dress to impress

Een beetje cliché maar wel heel waar: kleed jezelf ’s ochtends aan alsof je naar kantoor gaat. Ja, ook als er geen Zoom meeting op de agenda staat! Ook al hoef je vandaag op niemand indruk te maken, je zult zien dat je jezelf zoveel fitter voelt als dat je in je pyjama achter je laptop zou kruipen. Mijn ochtendritueel is op thuiswerkdagen dan ook precies hetzelfde als wanneer ik naar kantoor zou gaan: ik doe elke ochtend make-up op en kleed me gewoon leuk aan. Zo loop ik hier bijvoorbeeld bijna elke dag op mijn nieuwe laarsjes met hakken. Word ik vrolijk van!

Thuiswerk tip 2: Fijn werkomgeving

Heb je geen extra kamer over waar je kunt werken? Probeer dan toch een apart hoekje in de woonkamer of slaapkamer te creëren waar je rustig kunt werken. Eventueel met een noise-cancelling koptelefoon. Daarnaast is het belangrijk dat je een goede bureaustoel hebt. Wellicht mag je van je baas je bureaustoel van kantoor nu tijdelijk voor thuis lenen? Verder vind ik het nu heel fijn om mijn laptop af te wisselen met mijn iMac. Mijn iMac staat boven in mijn kantoortje, hier kan ik lekker rustig werken. Maar soms vind ik het ook fijn om even in een andere ruimte te zitten, dan werk ik graag beneden op mijn laptop. Omdat alles online via Google Drive werkt gaat dat gelukkig heel makkelijk. Zorg dus voor een goede laptop, zodat je lekker flexibel bent in jouw werkplek. Of dat nu een HP laptop, een Lenovo of een Macbook is, dat maakt niets uit. Zolang ‘ie maar snel is en jij er fijn op kan werken.

Thuiswerk tip 3: Frisse neus halen

Eén van de beste thuiswerk tips: haal in je lunchpauze even een frisse neus. Waarschijnlijk weet je zelf ook wel dat dit belangrijk is, alleen is wandelen in het najaar net iets minder gezellig dan in het voorjaar en in de zomer met de stralende zon. Toch is het nu nóg belangrijker om even een rondje te wandelen tijdens je lunchbreak. Doordat we zo weinig daglicht zien kan dit veel effect hebben op je humeur. Bij mij in ieder geval wel 😉 Ik moet eerlijk bekennen dat ik zelf véél te weinig buiten kom, maar als het niet regent probeer ik toch elke dag even een ronde te lopen. Ook al zie ik ertegenop, ik merk dat ik mezelf daarna zóveel beter voel en weer met nieuwe energie aan het werk kan gaan. Echt geen zin? Zet een podcast op of spreek samen met een vriend, vriendin of collega af om samen (op veilige afstand) te wandelen.

Thuiswerk tip 4: Treat yourself

Merk je dat je het lastig vindt om focus en motivatie te houden? Spreek dan met jezelf een kleine beloning af als je een taak hebt afgerond. Dit kan een 10 minuten break zijn met een warme kop thee en iets lekkers, een stuk lezen in je favoriete boek of even bijkletsen met een vriendin aan de telefoon. Gewoon iets wat jou blij maakt.

En de laatste tip: ben vooral ook lief voor jezelf. Het is een gekke tijd met veel onzekerheid, dus je mag best een beetje extra lief zijn voor jezelf. Maak eens een lekkere warme chocomel of chai tea latte (wat je normaal op kantoor niet zou doen) en doe overdag de kaarsjes aan bij je werkplek. Geniet ’s avonds van een warm bad en voel je niet schuldig als je je op de bank nestelt voor een Netflix marathon (terwijl de vaat nog op het aanrecht staat en er nog 3 wasjes gedraaid moeten worden). Soms mag je de boel ook gewoon lekker de boel laten.

Ik hoop dat je met deze thuiswerk tips het najaar toch nog een beetje gezellig doorkomt. Gelukkig hebben we de feestdagen weer in het vooruitzicht, dus ik zou zeggen: tuig die kerstboom gewoon alvast op. Wedden dat dat het thuiswerken ook een stuk gezelliger maakt? 😉

 

Heb jij nog fijne thuiswerktips? Laat het me weten in een reactie!

 

Dit artikel bevat een samenwerking

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (31), shoe-aholic, chocoladelover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. 25 november 2020 / 10:47

    Wat een leuk artikel! Ik merk ook dat ik steeds minder zin heb om naar buiten te gaan, omdat het steeds kouder wordt. Gelukkig kun je tegenwoordig bijna overal wel een koffie to go scoren, dus dat is meestal mijn beloning na een wandeling :p.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *