Successen vieren: mijn work highlights in januari ☆

Successen vieren: mijn work highlights in januari ☆

Laatst las ik op de blog van Anna Jirina een artikel over het vieren van kleine successen als ondernemer. Ze heeft helemaal gelijk: we zijn vaak geneigd om alleen de grote mijlpalen te delen, maar staan eigenlijk veel te weinig stil bij onze kleine succesjes. Maar het maakt niet uit hoe groot of klein je stappen zijn, alle stappen vooruit zijn reden voor een feestje! Dat is dan ook precies de reden dat ik voortaan elke maand mijn werkgerelateerde highlights met jullie ga delen. Leuk voor mezelf om bij te houden, maar ik hoop jullie ook te motiveren om eens vaker stil te staan bij de stappen die je maakt! Benieuwd naar mijn succes(jes) van vorige maand? Lees dan snel verder!

Concreet plan op papier

De maand januari begon meteen met een ‘frisse start’. Nieuw jaar, nieuwe maand, nieuw begin. Je kent het wel. Op 2 januari heb ik dan ook eens rustig de tijd genomen om een concreet plan van aanpak op papier te zetten. Kort gezegd staat hierin: wat wil ik precies verdienen elke maand en hoe ga ik dat bereiken? Ik word hier altijd heel enthousiast van! Zo’n plan zorgt voor meer focus en het is een stuk leuker om ook echt ergens naartoe te kunnen werken.

Mijn allereerste e-book online

Eén van de doelen die al een tijdje op de to do lijst stond was het lanceren van mijn eerste e-book “In 10 stappen jouw eigen (mode) webshop”. Ik liep al een hele tijd (lees: zo’n 3 jaar!) met het idee in mijn hoofd rond om een e-book te schrijven over het starten van je eigen webshop. Inmiddels is het alweer 8 jaar geleden dat ik de digitale deuren van mijn eerste webshop ZoYou.nl opende. In die jaren heb ik natuurlijk ontzettend veel geleerd over het runnen van een eigen webshop. Daarnaast kreeg ik steeds vaker vragen van andere meiden die droomden van een eigen webshop. Hier wilde ik zo graag iets mee doen!

Natuurlijk deel ik ook veel informatie op deze blog, maar het leek me super tof om een compleet stappenplan samen te stellen. Het e-book staat dus vol met waardevolle tips en adviezen, inclusief inkoopadressen voor kleding en accessoires in Nederland en in het buitenland. Iets wat ik heel graag had willen hebben toen ik 8 jaar geleden aan mijn webshop avontuur begon! Daarom nam ik afgelopen september een week “vrij” om eens flink wat Word pagina’s vol te typen voor het e-book (en oké, tussendoor heb ik natuurlijk ook nog lekker gerelaxt). Ik had het e-book al veel eerder online willen hebben, maar vanwege tijdgebrek (en mijn irritante perfectionisme) was het op 8 januari pas eindelijk zover: het e-book “In 10 stappen jouw eigen (mode) webshop” stond live! Je begrijpt dat ik toen een klein dansje heb gemaakt in mijn thuiskantoor.

Enthousiaste reacties op e-book

Na de lancering van het e-book was ik natuurlijk super benieuwd wat iedereen ervan zou vinden. Is het wel duidelijk genoeg geschreven? Zouden andere ambitieuze meiden er wel iets aan hebben? Allemaal vragen die door mijn hoofd spookten, maar gelukkig heb ik inmiddels al een heleboel enthousiaste reacties ontvangen. Mega leuk om te horen en te zien wat voor toffe ideeën andere online ondernemers (to be) hebben. Ik hoop dat ik nog veel meer vrouwen kan gaan helpen bij de start van hun eigen webshop!

De Goaldigger Goodiebox t.w.v. €180!

Goaldigger goodiebox uitverkocht

Ondertussen werd de to do lijst voor mijn eigen webshop Treasure label er ook niet korter op. Na het succes van de giftboxen rondom de feestdagen wilde ik graag een nieuwe box lanceren: de Goaldigger goodiebox! Een box vol met goodies die helpen of motiveren om je doelen voor 2019 waar te maken. Zo zat er in elke box natuurlijk een Goaldigger sweater uit mijn eigen collectie, maar bijvoorbeeld ook de Purpuz planner, een mega toffe lunchbox van Boho-Tiffin, motiverende kaartjes, notitieblokjes en nog veel meer! Ik was benieuwd of een nieuwe box wel zou aanslaan, omdat de feestdagen natuurlijk weer voorbij waren. Maar gelukkig bleek dat wel het geval: alle Goaldigger boxen waren weer binnen 1,5 week uitverkocht. Heel gaaf!

Voorbereidingen voor de vierde goodiebox

Alle goodieboxen zijn weer uitverkocht, dus… hoog tijd voor een nieuwe! Dit keer alweer de vierde (!) editie. Ik vind het zo gaaf om steeds weer andere toffe webshops te benaderen om samen te werken voor deze actie. Door samen te werken met andere webshops kunnen we een veel grotere groep (potentiële) klanten bereiken én vrouwen blij maken met veel toffe items voor een laag prijsje. Win-win dus!

Webwinkel Vakdagen succes

Januari was ook de maand dat ik op de Webwinkel Vakdagen in Utrecht was. Grappig genoeg niet als bezoeker, maar als standhouder! Degenen die mij al wat langer kennen weten waarschijnlijk wel dat ik naast mijn webshop ook nog parttime werk bij Blog Brains. Een mega tof concept waarvoor ik elke week met honderden verschillende bloggers en opdrachtgevers mag werken, echt een dreamjob voor mij! Om dit jaar nog meer te kunnen groeien met Blog Brains besloten we om deel te nemen aan de Webwinkel Vakdagen. Het waren twee mega drukke dagen, waarbij ik eigenlijk compleet uit mijn comfortzone was. Normaal breng ik mijn dagen namelijk zo ongeveer alleen maar online achter een beeldscherm door, maar tijdens de Webwinkel Vakdagen hebben we met honderden potentiële nieuwe opdrachtgevers gesproken. Heel gaaf, maar ook best vermoeiend voor een introvert like moi. We sloten deze lange dagen dan ook in stijl af met een welverdiend sushi diner ;-).

Back to blogging

Iets wat natuurlijk ook al forever op mijn to do lijst stond: deze blog weer oppakken! Tussen het runnen van een eigen webshop en Blog Brains door schiet het er nog weleens bij in. Of zeg maar liever: schiet het er gewoon een heel jaar bij in. Super zonde, want ik vind het echt heerlijk om te schrijven en zo ook contact te hebben met andere bloggers. In mijn vrije tijd kan ik me dan ook uren vermaken met het lezen van blogs. Hoort natuurlijk ook een beetje bij mijn werk. Daar zie ik wekelijks zoveel toffe blogs voorbijkomen en telkens gaat het dan weer kriebelen. Dus ben ik weer in de spreekwoordelijke pen geklommen! Nu nog een fijn blogritme vinden… Mocht je tips hebben, laat het me dan zeker even weten!

Brainstorm nieuwe collectie

En tot slot nog een ander hoogtepuntje: het brainstormen voor de nieuwe lente/ zomer collectie voor Treasure label. Er staan inmiddels weer een heleboel ideeën op papier en ik heb mega veel zin om ze uit te werken tot een nieuwe collectie. Met dat heerlijke lenteweer deze week ben ik al helemaal in de stemming. Laat dat ‘t-shirt weer’ maar komen!

Op welke (kleine of grote) successen ben jij trots?

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (29), shoe-aholic, sushilover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

2 Comments

 1. 13 februari 2019 / 21:01

  Wat leuk dat jij ook jouw werk successen op een rijtje hebt gezet! Echt heel erg tof dat je je droom om een e-book te schrijven hebt kunnen verwezenlijken <3

  • Kris
   Auteur
   13 februari 2019 / 21:22

   Dankjewel! Vond het zo’n tof en goed idee van je! Altijd leuk om de successen en hoogtepunten van andere online ondernemers te lezen, hoe groot of klein ze ook zijn 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *