Mijn nieuwe quarantaine hobby: toeren op de motor

Ontbijten bij Bagels & Beans, naar de bioscoop, spontaan uit eten.. allemaal dingen die ik eerst regelmatig deed in het weekend en nu ineens ondenkbaar zijn. Onze wereld is door het coronavirus van de een op de andere dag compleet op z’n kop gezet. En dit heeft helaas ook invloed op mijn webshop. Zo zouden er half maart eigenlijk weer een heleboel nieuwe tassen binnenkomen (de grootste collectie tot nu toe!), maar door de coronacrisis zijn deze ergens gestrand in India. Het land is daar al een maand in complete lockdown en onlangs is bekend gemaakt dat dit nog tot minimaal 3 mei duurt. Alles ligt dus stil. Gelukkig gaat alles goed met de mensen die in het atelier in India werken, dat is het belangrijkst. Maar verder is de situatie nog heel onzeker. Nog even afwachten dus.. er zit helaas niets anders op.

Gelukkig heb ik het verder qua werk nog net zo druk als voor de crisis, dus ik mag zeker niet klagen. Daarnaast kunnen we beter positief blijven en kijken naar alles wat we nog wél kunnen doen! Zo heb ik de afgelopen weken een bijzondere, nieuwe hobby ontdekt.

Toeren op de motor

Yep, toeren op de motor. Als je me een paar maanden terug had gezegd dat ik het nu leuk zou vinden om achterop een motor te zitten, dan had ik je voor gek verklaard. Hoe ik dan nu toch ineens achterop een motor ben beland? I blame the boyfriend. Mijn vriend Tim droomde al jaren van een eigen motor. Vorig jaar besloot hij ervoor te gaan en haalde zijn motorrijbewijs. Uren heb ik zijn motorpraat aan moeten horen en heb ik honderden foto’s en filmpjes van “vette motors” voorbij zien komen. Het duurde dan ook niet lang tot er een splinternieuwe motor in de garage stond. Zodra het zonnetje zich liet zien (ook al was het 8 graden), werd de motor tevoorschijn gehaald. Maar al snel kwam de vraag: “wanneer ga jij nu eens een keertje mee achterop?” Degenen die mij kennen kunnen mijn antwoord wel raden: geen haar op mijn hoofd die daar aan denkt. Maar na 100 pogingen is het hem op een mooie lentedag toch eindelijk gelukt om me een keer mee te krijgen. “Echt maar 5 minuten, gewoon een rondje door het centrum”. En je raadt het al: eigenlijk was dat verrassend leuk. Het heerlijke zonnetje, de wind langs je gezicht (oké helm): het geeft echt een heel vrij gevoel.

Online shoppen, maar dan anders

Bij het rijden op een motor hoort ook een veilige motoroutfit. Dus ineens werden mijn favoriete online shops met zwierige maxi rokken en jurkjes ingeruild voor stoere, mannelijke webshops met allerlei motorkleding. Yep, ook als je zelf niet rijdt en alleen achterop zit, hangt er toch een behoorlijk prijskaartje aan deze nieuwe hobby. Maargoed, safety first natuurlijk. En dus ben ik nu in het bezit van een stoere helm (met intercom, zodat we elkaar op de motor gewoon kunnen verstaan), een paar goede handschoenen (met roze details, dat dan weer wel), een REV IT jack en deze week kwam de postbode nog een nieuwe motor legging brengen. Compleet gevoerd met kevlar. Ja, ik had eerst ook geen idee wat dat allemaal betekende, maar inmiddels ben ik al helemaal ingeburgerd in de “motor lifestyle”. Wist je bijvoorbeeld dat alle motorrijders elkaar onderweg begroeten met een handgebaar? Hilarisch.

Genieten

Waar anderen nu veel wandelen (ook heel fijn overigens!), vind ik het dus heerlijk om in het zonnetje achterop de motor door de natuur te rijden. Fles water, snacks en een alcoholvrij biertje mee en maar zien waar we belanden. Zo hebben we al een heleboel mooie, nieuwe plekken ontdekt. En dat gewoon praktisch om de hoek van ons huis! Plus ideaal in deze tijd: je hebt verder met niemand contact en bent toch lekker buiten. Dit weekend belooft het zonnetje weer lekker te gaan schijnen, dus de volgende toer staat alweer gepland. Kom maar op!

Heb jij de afgelopen weken ook een nieuwe hobby ontdekt? Ik ben benieuwd!

 

Dit artikel bevat een samenwerking

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (31), shoe-aholic, chocoladelover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *