Mijn droom: een eigen boek laten drukken

Mijn droom: een eigen boek laten drukken

Ik weet nog goed dat de juf uit groep 4 vroeger tegen me zei: “Jij gaat later zelf boeken schrijven”. Ik ben namelijk echt een dromer en had als kind al een heel fantasierijk hoofd. Zo schreef ik als 8-jarig meisje al hele A4tjes vol met “spannende” verhalen over monsters in kastelen. Daarna werd de pen vervangen door een oude typemachine van mijn moeder (ja echt!) en uiteindelijk werd Word mijn beste vriend. Zo schreef ik in groep 8 hele verhalen over een meisje dat naar de middelbare school ging. En baalde ik dat ik nog geen brugpieper was, zodat ik over mijn ervaringen kon schrijven. Goed, nu klinkt het allemaal wel erg nerdy. Maar je snapt mijn punt: ik ben altijd al gek geweest op schrijven (én lezen)!

Het boek dat ik op dit moment aan het lezen ben: Steeds leuker van Jelle Hermus

Kleine meisjes worden groot

Inmiddels is de voorspelling van juf Elly een klein beetje uitgekomen in de vorm van mijn e-book! Voor degenen die mij nog niet kennen: ik run inmiddels alweer 8 jaar een eigen webshop. Eerst onder de naam ZoYou, nu met mijn eigen Treasure label. Door de jaren heen heb ik (met veel vallen en weer opstaan) enorm veel geleerd. Ook kreeg ik vaak vragen van andere meiden die ook de droom hebben om een eigen webshop te starten. Toen dacht ik: waarom zou ik mijn twee passies, schrijven en een eigen webshop runnen, niet combineren? 1 + 1 = 2. En zo werd mijn e-book geboren! In 42 pagina’s heb ik al mijn kennis en ervaringen gebundeld, zodat iedereen voortaan in 10 stappen een eigen mode webshop kan opzetten! Super gaaf en wat was ik trots toen ik op 8 januari met trillende vingers op de knop “Publiceren” drukte en het e-book het world wide web in slingerde!

Eén van mijn lievelingsboeken: het boek Fuck the Quarterlife crisis van Femke Kamps (aanrader!)

Je eigen boek laten drukken

Maar.. nothing beats the real thing. Ik kan dan ook nog steeds intens genieten van een goed boek. Heerlijk om op vakantie onder de palmbomen helemaal door een thriller opgeslokt te worden. Of ’s avonds in bed onder de dekens te kruipen met een goed boek over mindset of ondernemen. Lekker bladeren door de pagina’s. En wat dacht je van de heerlijke geur van een nieuw boek? Elke maand valt er dan ook minimaal één Bol.com pakketje met een nieuw boek op de deurmat. En stiekem droom ik er nog steeds van dat op een dag mijn eigen boek op de deurmat zal vallen. Een eigen boek laten drukken, hoe gaaf is dat! En helemaal gaaf: die droom kan nog weleens dichterbij zijn dan je denkt. Zo ontdekte ik laatste Probook. Hier kun je heel gemakkelijk je eigen boek laten drukken! Bij Probook drukken, naaien en binden ze alle boeken zelf. Zelfs al vanaf 1 exemplaar! Mocht je benieuwd zijn hoe ze dit doen, check dan zeker even het filmpje op de website van Probook. Echt ontzettend tof! Misschien kan ik mijn e-book wel om laten toveren tot een echt met garen gebonden boek! Of alle spannende monster verhalen van vroeger laten bundelen. Nee zonder gein, wat lijkt het me gaaf om mijn eigen boek mét hardcover te laten drukken.

Als we de Law of Attraction moeten geloven kun je alles krijgen waar je aan denkt en wat je gelooft. Dus bij deze: dat boek van mij gaat er komen!

Heb jij ook de droom om een eigen boek uit te brengen? Wat voor boek zou je dan graag publiceren?

 

Dit artikel bevat een samenwerking

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (31), shoe-aholic, chocoladelover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *