YES! Jaren 30 huis gekocht!

Vorige maand schreef ik nog dat een jaren 30 huis kopen één van mijn grootste dromen is. En nu mag ik het eindelijk van de daken schreeuwen: mijn vriend en ik hebben een jaren 30 huis gekocht! Hoe bizar dat deze droom nu uitgekomen is? Ik ben er zo ontzettend blij mee! Hoe dit zo allemaal is gekomen en waar we gaan wonen? Ik vertel het je in dit artikel!

Wensenlijstje

Mijn vriend en ik wonen op dit moment alweer bijna 3 jaar in een mooi appartement in Hilversum. We komen beide uit Brabant, maar vanwege het bedrijf van Tim (mijn vriend) zijn we hier naartoe verhuisd. We wonen hier hartstikke mooi en op loopafstand van alle winkels, restaurants, twee stations, de supermarkt en, niet geheel onbelangrijk, de bioscoop. Bij deze laatste ‘hotspot’ waren we voor het coronavirus dan ook bijna elk weekend te vinden. Super fijn, maar veel van onze vrienden en familie wonen in Brabant en ik werk ook nog in het ‘zonnige’ zuiden. Daarnaast zouden we graag wat groter willen wonen, mét een tuin. Hier in Hilversum staan de allermooiste huizen, maar helaas grotendeels (ver) boven ons budget als je kijkt naar onze wensen. Wat die wensen dan zijn? Een karakteristieke (liefst jaren 30) hoekwoning of 2-onder-1 kap, glas in lood, goed geïsoleerd en al (grotendeels) opgeknapt, een redelijk grote tuin, een garage en minimaal 3 slaapkamers. Yep, we kunnen zo in een aflevering van Kopen zonder Kijken. Dat is niet voor niets mijn favoriete tv programma!

Het begin van de zoektocht

Naast Kopen zonder Kijken ben ik ook fan van Funda. Ik kan hier urenlang scrollen door allerlei huizen, heerlijk om zo bij andere mensen even ‘naar binnen te kunnen kijken’. Voor mij is de Funda app net zoiets als Facebook, maar dan leuker ;-). Al voordat we überhaupt zelf op zoek waren naar een huis zaten Tim en ik dus al regelmatig ‘Funda pareltjes’ naar elkaar door te sturen (volg trouwens zeker even Funda Makeovers op Instagram, mocht je dit ook leuk vinden). Maargoed, op een gegeven moment merkte ik dus dat de prijzen wel heel erg omhoog schoten. Je zou denken dat de huizenprijzen als gevolg van de coronacrisis zouden dalen, maar niets is minder waar. Op een gegeven moment zijn we dus wat ‘gerichter’ gaan zoeken om te kijken wat er nou eigenlijk te koop is tussen Hilversum en Brabant. Want heel eerlijk: we wisten wel dat we een keer wilden verhuizen en wat dichter bij vrienden en familie wilden wonen, maar we hadden geen idee wanneer en waar dat dan zou zijn. We zochten eigenlijk naar een stad ergens middenin, zodat we allebei maar een half uurtje hoeven te rijden en waar ook nog wel iets te beleven valt. En eigenlijk bleef er dan maar één optie over: Gorinchem!

Van het Gooi naar Gorinchem

Toen we ons wat meer gingen verdiepen in de huizenmarkt kwamen we er al snel achter dat het in deze tijd bijna onmogelijk is om ‘op een normale manier’ een huis te kunnen kopen. Op je gemak een huis bezichtigen, een paar dagen nadenken en misschien nog een tweede bezichtiging zit er echt niet in. Bijna alle huizen kunnen alleen bezichtigd worden op speciale kijkmiddagen waarbij je een half uurtje de tijd krijgt om het huis te bekijken. Daarna moet je eigenlijk direct bepalen of je een bod uit wil brengen. Tegelijkertijd concurreer je met zo’n 20 andere geïnteresseerden, dus wil je een beetje kans maken, dan moet je (flink) over de vraagprijs bieden. En ook dan is er altijd wel iemand die nóg meer biedt. Kansloos dus.

Ons jaren 30 huis

Uiteindelijk hebben wij heel veel geluk gehad en zijn we via via bij ons jaren 30 huis uitgekomen. Dit huis stond nog niet officieel op de markt, dus we konden het als eerste bezichtigen. Tijdens de eerste bezichtiging werden we allebei direct verliefd op het huis! Al onze wensen konden we afvinken én het ligt ook nog eens in een mooie wijk en dichtbij de snelweg, zodat we allebei in 30 minuten op ons werk en bij vrienden en familie zijn. Ideaal! We moeten wel nog heel even geduld hebben, want de sleuteloverdracht is pas in mei volgend jaar. Helemaal niet erg, want in de tussentijd kunnen we nog even lekker genieten in Hilversum en alvast dagdromen over ons nieuwe jaren 30 huis ;-).

Proosten toen we het verlossende woord kregen dat de hypotheek rond was!

Jaren 30 huis financieren

Hartstikke blij zijn we dus met onze ‘droomwoning’! Maar een huis kopen is niet alleen maar leuk en gezellig. Er komt ook een heleboel bij kijken. Daar kom je eigenlijk pas echt achter als je zelf een huis gaat kopen. Zo zul je hoogstwaarschijnlijk een hypotheek lening afsluiten om je droomhuis te kunnen kopen. Wellicht moet je ook nog gaan verbouwen om het huis helemaal naar je eigen smaak te maken. Je kunt dit financieren van je spaargeld, maar ook kiezen voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Belangrijk is wel om hierbij naar de rentes te kijken, want dit kan je zomaar heel wat geld besparen!

Voor nu gaan we eerst even lekker genieten van deze mijlpaal en interieur inspiratie opdoen. Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte van onze nieuwe woning als het zover is volgend jaar 🙂

Ik ben heel benieuwd: in wat voor woning woon jij op dit moment? En is dit ook echt jouw droomhuis?

 

Dit artikel bevat een samenwerking

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (31), shoe-aholic, chocoladelover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *