Het perfecte plaatje?

Het perfecte plaatje?

Als je jezelf er ook regelmatig op betrapt dat je alweer 20 minuten doelloos door je Instagram tijdlijn aan het scrollen bent, kan het je niet ontgaan zijn: al die “perfecte” plaatjes. Roze luchten boven de grachten van Amsterdam, gezonde ontbijtjes, geposeerde kiekjes in bloemenvelden, super strakke lichamen en grote succesverhalen. Elke webshop lijkt wel 100 bestellingen per dag weg te werken en de coaches die je beloven om €10.000 per maand te gaan verdienen vliegen je om de oren. Ik merk zelf dat ik best vaak afgeleid raak door al die picture perfect plaatjes. En ook weleens onzeker. Want: waarom verdien ik geen ton per jaar? Doe ik iets fout? Zijn de foto’s op mijn webshop wel mooi genoeg? En wat kan ik in hemelsnaam doen aan die putjes op mijn benen?! Zijn deze gedachtes herkenbaar?

Stop!

Deze gedachtes zijn natuurlijk helemaal nergens voor nodig. Je bent namelijk 100% uniek en helemaal goed zoals je bent. De slogan van mijn webshop is dan ook niet voor niets: No one is you and that is your power! Ik weet het, jij weet het waarschijnlijk ook, maar toch is het soms best nog weleens lastig om dit ook echt te geloven.

Plastische chirurgie

Als je de tv aanzet of een rondje social media doet lijkt het bijna wel of het tegenwoordig verboden is om nog met ‘dunne’ lippen rond te lopen. Het verbaast me dat zoveel mensen, vooral ook veel jonge vrouwen, tegenwoordig kiezen voor lip fillers of andere plastische chirurgie. Kan er ook mee te maken hebben dat ik bang ben voor naalden hoor. Maar wordt het niet tijd dat we eens wat liever voor onszelf gaan zijn? En ons dus niet zo focussen op alles wat “niet mooi” is aan onszelf, maar juist kijken naar waar je wél trots op bent. Die stralende ogen, je golvende haren, die strakke kuiten, de kuiltjes in je wangen als je lacht of je mooie taille? Ik weet zeker dat ook jij genoeg dingen aan jezelf kunt opnoemen die je wél mooi vindt!

Ik ben echter niet tegen plastische chirurgie. Helemaal niet zelfs. Zo kan ik me goed voorstellen dat je een borstvergroting overweegt, als je al jaren onzeker bent over je kleine borsten. Of dat je kiest voor een ooglidcorrectie, omdat je last hebt van wallen of hangende oogleden. Alleen maar mooi dat dit mogelijk is natuurlijk! Ook in mijn omgeving heb ik gezien dat een cosmetische ingreep verschillende vrouwen een heel stuk gelukkiger heeft gemaakt. En dat is uiteindelijk  ook waar het om gaat: dat je je happy voelt en goed in je vel zit!

Dus laten we stoppen met onszelf vergelijken (en die Instagram feed eens wat minder vaak aanklikken) en trots zijn op wie we zijn!

Vertel: wat vind jij het mooi aan jezelf?

Dit artikel bevat een samenwerking

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (31), shoe-aholic, chocoladelover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. 25 september 2019 / 17:12

    Ik ben het helemaal met je eens! En oh, ik ben ook bang voor naalden, haha, dus dat zou ook helemaal niks voor mij zijn :p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *