Goede voornemens voor 2019?

Goede voornemens voor 2019?

Als je goed oplet zie je dat mijn laatste post alweer bijna een jaar (!) geleden is. En hoewel ik me elk jaar weer voorneem om dit jaar écht actief te gaan bloggen op StyledbyKris.nl, komt er altijd wel iets tussen. Niet zo gek ook, aangezien ik al een drukke baan en een eigen bedrijf heb. Zo vraag ik mezelf regelmatig af waarom een dag in hemelsnaam ‘maar’ 24 uur heeft.

Grote veranderingen

Daarnaast was het jaar 2018 hét jaar van grote veranderingen voor mij. Zo begon het jaar met de meest geweldige reis ooit: 2,5 week rondtrekken door Colombia met mijn vriend (die daar is geboren) en zijn familie. Het was gelijk mijn eerste vakantie buiten Europa, dus in alle opzichten een super mooie en bijzondere ervaring! Een week nadat we weer waren geland op Schiphol stonden we alweer te klussen in ons nieuwe appartement. Zo lig je de ene zaterdag nog te chillen op een tropisch eiland in de Caribische Zee, om vervolgens de zaterdag erop te zwoegen met verfkwasten in Hilversum. Want ja, 2018 is ook het jaar dat ik van het gezellige en vertrouwde Brabant ben verhuisd naar “Het Gooi”. Een grote verandering, maar ik ben super blij dat ik die stap heb gezet. Inmiddels is Hilversum echt mijn thuis geworden, inclusief eigen kantoor mét junglebehang. Wat wil je nog meer? 😉

Mijn fijne kantoortje aan huis in Hilversum

Ook op werkgebied is er het een en ander veranderd. Doordat ik nu in Hilversum woon, maar nog steeds in Brabant werk, werk ik nu vaak vanuit huis. Aangezien mijn complete werkleven zich online afspeelt kan ik in principe overal werken waar ik wil, super fijn en handig! Daarnaast heb ik mijn webshop Treasure label afgelopen jaar ook omgetoverd tot een compleet platform (inclusief inspirerende en luchtige blogartikelen) en schreef ik een e-book over het starten van je eigen webshop, dat in 2019 uitkomt.

En alsof dat alles nog niet genoeg verandering is geweest heb ik in 2018 ook – eindelijk! -gewerkt aan een gezondere lifestyle. Als je mij een beetje kent weet je dat ik altijd een hekel (maar dan ook echt een schurfthekel) aan sport heb gehad. Totdat ik halsoverkop verliefd werd… op een personal trainer. Je begrijpt dat ik best even moest slikken toen ik het beroep van mijn vriend voor de eerste keer hoorde. Maar na veel mooie verhalen en resultaten te hebben gezien van zijn klanten ben ik na 1,5 jaar eindelijk ook geïnspireerd geraakt om wat gezonder te gaan leven. Dat wil absoluut niet zeggen dat ik nooit meer snacks pak (zondag is nog steeds frietdag en ik kan geen film kijken zonder popcorn), maar ik ben er wel wat bewuster mee bezig. Daarnaast sport ik nu zo’n 5 keer per week een half uurtje, gewoon vanuit huis. En ook al vind ik sporten nog steeds niet leuk, het is wél heel leuk om te zien dat je lichaam steeds sterker en fitter wordt. Dus mocht je dit lezen en jezelf helemaal herkennen in het “ik haat sport” verhaal: de wonderen zijn de wereld nog niet uit ;-).

Goede voornemens

Als ik dit zo allemaal typ is er dus een heleboel veranderd afgelopen jaar, maar niets van dit alles heb ik bewust gepland. Nu het einde van het jaar nadert zul je zelf vast ook even terugkijken op 2018 en bedenken wat je in het nieuwe jaar anders aan wil pakken. Meestal zijn dit meerdere dingen. Veel voorkomende goede voornemens zijn jezelf minder druk maken, stoppen met roken met behulp van een e-sigaret, een droombaan vinden, vroeg opstaan en natuurlijk afvallen en gezonder gaan leven.

Mijn tip: verlies je niet teveel in al die goede voornemens. Vaak kunnen we ze op 12 januari al niet meer volhouden. En wat blijft er dan van over? Juist, schuldgevoelens. Kijk gewoon eens wat het nieuwe jaar je brengt en kies bijvoorbeeld één groot belangrijk doel. Rook je al jaren, maar ben je het nu echt beu en wil je niets liever dan stoppen? Ga dan een e-sigaret kopen en bouw zo het aantal nicotine af totdat je uiteindelijk helemaal van je verslaving af bent. Of ben je niet happy met je huidige baan en wil je in 2019 fluitend naar je werk kunnen? Focus je dan helemaal op het maken van een onweerstaanbare CV en ga solliciteren. Wil je graag een gezondere lifestyle? Begin dan met je ongezonde tussendoortjes te vervangen door een stuk fruit en begin met één tot twee keer per week een half uurtje sporten.

Je kunt alles bereiken wat je wil, maar neem niet teveel hooi op je vork. Mijn goede voornemen voor 2019 is dan ook om wat relaxter in het leven te staan. Gewoon eens kijken wat er in het nieuwe jaar op mijn pad komt en hiervan genieten!

Heb jij één groot, belangrijk doel dat je graag in 2019 wil halen?

Hele fijne jaarwisseling!

Dit artikel bevat een samenwerking.

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (31), shoe-aholic, chocoladelover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *