Over mij

Hi, wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog!

Ik ben Kristel, 29 jaar en ben gek op lekker eten (voornamelijk sushi en chocolade), schoenen, internet, urenlang (blogs) lezen en natuurlijk: mode! Ik ben dan ook altijd op zoek naar mooie betaalbare musthaves, maar dan net een beetje anders dan de standaard items die je vaak bij de grotere modeketens voorbij ziet komen. Daarom ben ik in 2011 mijn eerste webshop begonnen: ZoYou.nl!

Dat begon eerst meer als een soort hobby naast mijn studie Communicatie, maar is later uitgegroeid tot mijn fulltime baan. In de webshop verzamelde ik de leukste musthaves geïnspireerd op de laatste trends, maar dan nét even anders dan bijvoorbeeld bij H&M of Zara en vooral belangrijk: allemaal voor een heel betaalbaar prijsje.

Treasure label

Enorm leuk om te doen, maar na een aantal jaar voelde ik dat het tijd was voor iets nieuws: een eigen modemerk. En dan niet zomaar een fast fashion label, ik wilde graag een uniek én duurzaam product kunnen aanbieden. In oktober 2019 werd deze droom werkelijkheid, want toen is de eerste collectie van mijn fairtrade tassenmerk Treasure label online gegaan! Alle tassen van Treasure label worden gemaakt van leer leftovers. Kleine stukjes leer die door de grote fabrieken weg worden gegooid, krijgen nu dus een nieuw leven! Omdat alle dierenprint tassen worden gemaakt van overgebleven leer, is het onmogelijk om twee dezelfde tassen te maken. Hierdoor is elke tas dus 100% uniek!

Natuurlijk komt er erg veel kijken bij het opzetten van een eigen modemerk. Van het ontwerpen van de designs, contact onderhouden met leveranciers, administratie en fotoshoots tot (product)teksten schrijven, social media onderhouden, marketing, bestellingen versturen en klantenservice. Ik krijg vaak mailtjes met vragen van meiden die zelf ook graag een webshop en/of merk willen beginnen of nieuwsgierig zijn naar wat er achter de webshop speelt. Daarom deel ik via deze blog graag regelmatig handige tips en een kijkje achter de schermen!

Wat je hier kunt lezen?

Vooral heel veel waardevolle tips over het runnen van een eigen webshop en blog! Heb je zelf een eigen webshop of blog en wil je deze graag laten groeien? Check dan de Goaldigger categorie. Ook een aanrader: de rubriek Dagboek van een webshop eigenaresse. Hier geven verschillende inspirerende webshop eigenaressen een exclusief kijkje achter de schermen en laten ze zien hoe zij elke dag hun shop runnen! En ben je benieuwd naar mijn webshop avontuur, hoe mijn kantoor eruit ziet, wat mijn favoriete modetrends zijn (spoiler alert: panterprint!) en wat ik nog voor dromen en doelen heb? Dat vind je allemaal onder Personal & Lifestyle.

Veel leesplezier!

P.S. Heb je zelf plannen voor een eigen webshop, maar geen idee waar je in hemelsnaam moet beginnen? Check dan mijn e-book “In 10 stappen jouw eigen mode webshop”. Hierin leg ik je stap voor stap uit wat er allemaal bij komt kijken, hoe je jouw webshop kunt bouwen, waar je precies inkopen kunt doen, wat er niet in je shop mag ontbreken en hoe je naamsbekendheid kunt opbouwen!