Zo blijf je gemotiveerd in de winter!

Zo blijf je gemotiveerd in de winter!

De dagen worden korter, kouder, donkerder en voordat je het weet is ‘ie er weer: de winterdip. En dat is niet zo gek, want jaarlijks schijnen honderduizenden mensen hier last van te hebben. Zo ook ik. ’s Ochtends heb ik voortaan minimaal een half uur nodig om m’n ogen überhaupt open te krijgen en ’s avonds merk ik dat ik snel moe ben. Terwijl er dan juist nog een hoop werk op me ligt te wachten en ik nog even door moet knallen. Herkenbaar? Laten we deze week dan meteen goed beginnen met een motivatieboost. Ik geef je een aantal tips waardoor je vast en zeker gemotiveerd blijft in de winter! Én op deze maandag, want laten we eerlijk zijn: de maandagen zijn altijd net even wat zwaarder.

Oké, komen ze:

Cozy werkplek

Zorg allereerst voor een fijne én opgeruimde werkplek. Ruim bijvoorbeeld aan het einde van elke werkdag je bureau even op, zodat je de volgende dag altijd aan een opgeruimd bureau kan beginnen. Daarnaast is het ook belangrijk dat jij je goed voelt bij jouw werkplek. Een fijne werkplek kan namelijk echt voor meer inspiratie zorgen! Werk je thuis? Maak je werkplek dan gezellig met toffe plantjes, een gekleurd kleed op de grond, fijne (velvet) stoel en eventueel inspirerende quotes en/of jouw doelen aan de muur. In de winter vind ik het zelf super fijn om te werken met kaarsjes aan. Er staat dan ook standaard minstens één geurkaars naast mijn iMac. Geeft meteen een gezellige, rustgevende sfeer. Tot slot is voldoende licht heel belangrijk! In de winter zijn de dagen al zo donker, als je dan ook nog eens in het donker zit te werken kun je je al snel wat somberder voelen en last krijgen van je ogen.

Hoe tof is deze werkplek? Bron: A Beautiful Mess

Go Fucking Work

De tekst hierboven klinkt misschien wat agressief, maar dit is dus de naam van een geniale app. Go Fucking Work is een app die je gratis kunt downloaden. Vervolgens geef je hier websites op die jou afleiden, zoals Facebook, Instagram, Youtube etc. Telkens als je (onbewust) weer naar één van deze niet productieve websites wil surfen verandert de pagina in een motiverende quote. Als ik nu bijvoorbeeld naar Facebook ga, krijg ik automatisch de tekst:

DE TIJD TIKT. GA FUCKING WERKEN.

mega groot op mijn scherm. Hoe geniaal is dat? Dan pas merk je hoe vaak je eigenlijk op social media kijkt. En het herinnert je er meteen aan waar je prioriteiten horen te liggen 😉 Moet je echt even op Facebook zijn om bijvoorbeeld iets op je bedrijfspagina te posten? Dan kun je de app gewoon op pauze zetten voor een bepaalde tijd. Enige minpuntje: voor zover ik weet werkt deze app helaas alleen nog op Chrome.

Beweging

Super cliché, maar wel waar: juist in de winter is beweging heel belangrijk! Waarschijnlijk ben je na een dag hard werken vermoeid en heb je nergens anders zin in dan met een dekentje op de bank je favoriete Netflix serie kijken. Geloof me, ik weet precies hoe dat voelt. Toch is het belangrijk om dan juist nog iets aan beweging te doen. Mensen die mij kennen zullen nu echt denken: dit kan Kris onmogelijk getypt hebben. Ik ben namelijk altijd de grootste sporthater (geweest) die ik ken. Maar Tim, mijn vriend die toevallig ook personal trainer/ coach is, heeft me toch gemotiveerd om iéts aan sport te gaan doen. Dus doe ik nu het 90 dagen programma waarbij je elke dag, of in ieder geval 5 dagen in de week, een training van een kwartiertje doet. Vaak doe ik twee trainingen achter elkaar en ben ik daarna al kapot, maar echt: niet normaal hoeveel energie ik ervan krijg. Soms herken ik mezelf gewoon even niet meer terug. Dan kom ik vermoeid thuis na een lange dag hard werken en duurt het soms wel 1,5 uur voordat ik mezelf ertoe kan zetten om m’n sportpakje te pakken. Maar als ik mezelf dan toch dwing om te trainen voelt dat daarna zo goed. En werk ik daarna ’s avonds vaak nog even lekker door!

Stop met vergelijken

Dit is iets waar ik mezelf stiekem ook vaak op betrap. Op social media kun je tegenwoordig bij iedereen een kijkje in hun leven nemen. Ik vind het dan ook leuk om verschillende girlbosses met een eigen bedrijf te volgen. Aan de ene kant is dit heel inspirerend, maar aan de andere kant kun je er ook erg onzeker door worden. Zeker in de winter, als je humeur toch al niet al te best is, kan het best confronterend zijn om alleen maar success stories in je tijdlijn voorbij te zien komen. Je kunt hierdoor het gevoel krijgen dat je het allemaal niet goed genoeg doet en nog harder moet werken. Een gedachte die bij mij bijvoorbeeld vorige week nog door mijn hoofd spookte: Waarom heeft webshop X 200.000 volgers op Facebook en ik met mijn webshop ‘maar’ 11.000? Het antwoord hierop is eigenlijk heel simpel: omdat bij webshop X een team van 10 man hier elke dag hard aan werkt en ik bijna alles zelf doe. Het is dus niet te vergelijken. Je bereikt hier dan ook helemaal niets mee. Maar het is wel heel vervelend, want door zulke gedachtes zit je jezelf wel in de weg. Kijk de volgende keer dat je door je Instagram feed scrollt daarom eens goed in je tijdlijn waarvan je positieve energie krijgt en waarbij er meer negatieve gevoelens opkomen. Tip: ontvolg deze laatste groep gewoon eens. Dan zie je al die posts automatisch ook niet meer voorbijkomen. Plus: je kunt toch niet alles bijhouden. Deze energie kun je beter steken in jezelf en het focussen op het behalen van jouw eigen doelen.

Beloon jezelf

Natuurlijk ook heel belangrijk: treat yourself! Maak een to-do list en spreek met jezelf een beloning af als je iets hebt af kunnen strepen. Dit kan iets kleins zijn, zoals pauze met een lekkere warme kop thee en een stukje chocolade of een vlog kijken van je favoriete Youtuber. Of gun jezelf een relaxed avondje me-time in bad als je hele to-do list is afgewerkt. Heb je al een tijdje een fantastische (maar veel te dure) tas op het oog? Spreek dan met jezelf af dat je ‘m mag kopen zodra jouw belangrijkste doelstelling is behaald. Zorg er in ieder geval voor dat je ergens naar uit kunt kijken. Wedden dat je dan gemotiveerd blijft?

Wat doe jij om gemotiveerd te blijven? Deel jouw motivatietips hieronder in de comments!

LET’S KEEP IN TOUCH: INSTAGRAMBLOGLOVINFACEBOOK ☆

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (31), shoe-aholic, chocoladelover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

2 Comments

 1. 11 december 2017 / 08:08

  Wat een fijne tips, ik vind een wandeling maken tijdens het werken door heel erg prettig en ik beloon mezelf met een kleine pauze. <3
  Ik vind die app wel heel erg leuk! Ik ga hem gelijk downloaden.
  Liefs,
  Evelien

  • Kris
   Auteur
   12 december 2017 / 19:50

   Jaa dat is inderdaad ook een goeie, even lekker naar buiten! Doe ik eigenlijk veel te weinig tussen het werken door. Haha ik ben benieuwd hoe de app je bevalt 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *