5 manieren om jouw webshop offline te promoten

Heb jij ook een eigen webshop? Dan heb je vast gemerkt dat de klanten (helaas) niet vanzelf aan komen waaien. Dus is het hoog tijd om jouw toffe shop te promoten! Dit kun je natuurlijk online doen door jouw collectie te promoten op social media, via advertenties en samenwerkingen met influencers, maar heb je ook al aan offline promotie gedacht? Ook offline kun je jouw doelgroep bereiken! Hieronder een aantal tips.

Webshop offline promoten stickers Treasure label
Stickers van mijn webshop Treasurelabel.nl

Stickers & flyers

De meest voor de hand liggende optie: laat jouw logo bedrukken op stickers en plak ze overal waar je komt! Vergeet hier natuurlijk ook niet de link van je webshop te plaatsen. Hoe toffer en opvallender de sticker, hoe meer mensen nieuwsgierig zullen zijn en je webshop gaan bekijken. Natuurlijk kun je de stickers ook meesturen met jouw webshop bestellingen. Wil je meer informatie kwijt of heb je mooie foto’s van jouw collectie? Laat dan een aantal mooie flyers afdrukken en vraag of je ze neer mag leggen bij toffe hotspots die bij jouw shop en doelgroep aansluiten.

Webshop offline promoten: raamfolie bij Hashtag Workmode
Raamfolie op het kantoor van Hashtag Workmode. Foto van HealthbyHanneke.nl

Raamfolie

Heb je een eigen kantoor of een kantoor aan huis? Denk er dan eens aan om jouw logo of bedrijfsnaam met raamfolie op het raam te plakken! Wist je dat je dit tegenwoordig zelf kunt ontwerpen? Logo’s, naambordjes, inspirerende quotes, jouw webshop URL: je kunt het zo gek niet bedenken! Zeker als jouw kantoor op een drukke locatie gevestigd is kun je met glasfolie de aandacht trekken van alle voorbijgangers. Nog een pluspunt: de postbode en potentiële klanten weten jou voortaan altijd te vinden ;-).

Autosticker

Over raamfolie en stickers gesproken.. je kunt natuurlijk ook je auto beplakken met een opvallende autosticker! Het enige wat jij verder nog hoeft te doen is rondrijden en je maakt meteen reclame. Plus, grote kans dat je nog wat potentiële klanten bereikt terwijl je in de file staat. Maakt het toch ineens een stuk minder erg ;-).

Events

Nog een manier om je webshop offline te promoten zijn events. Kijk eens of er binnenkort toffe events op de planning staan waar jouw doelgroep op afkomt. Denk bijvoorbeeld aan de Swan Market, Flavourites Live, maar ook de maandelijkse ladiesnight in de bioscoop bij jou in de buurt. Kijk goed naar je doelgroep en waar zij te vinden zijn. Ook tof: organiseer zelf een event, eventueel in samenwerking met andere ondernemers uit de buurt, op een toffe locatie en maak zo gebruik van elkaars netwerk. Win-win situatie!

Webshop offline promoten tijdschrift Cosmopolitan

As seen in…

En tot slot: trek de stoute schoenen aan en stuur eens een enthousiaste mail (of nog beter: goodiebag met jouw producten!) naar de redactie van magazines waar jouw shop perfect bij aansluit. Wie weet wordt dit opgepakt en vind je jouw webshop binnenkort terug in jouw favoriete tijdschrift!

Promoot jij jouw webshop al offline? En op welke manieren doe je dat? Ik ben benieuwd!

 

Dit artikel bevat een samenwerking

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (31), shoe-aholic, chocoladelover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *