Treasure Talk: fotoshoot voorbereiden

Treasure Talk: fotoshoot voorbereiden

Het is weer tijd voor een kijkje achter de schermen! Zoals je in het vorige Treasure Talk artikel al hebt kunnen lezen ben ik op dit moment druk bezig met het opzetten van mijn eigen merk Treasure. Nu the fun part: het regelen van de fotoshoot! Bij een nieuwe collectie horen natuurlijk spectaculaire foto’s en ik vind het super tof om dit te regelen.

Easy peasy

Voor de vorige collectie (van afgelopen zomer) hebben we voor het eerst een professionele fotoshoot gedaan. Dit had ik van tevoren echt onderschat. Hoe moeilijk kan het zijn om een toffe locatie, goede fotograaf en modellen te vinden? Easy peasy, dacht ik. Dit bleek toch nog even tegen te vallen. De fotografe was gelukkig wel snel gevonden, per toeval trouwens. Nina van Nina Fotografie kwam toevallig foto’s maken voor de verkoop van het huis van mijn ouders. Ze vertelde dat ze daarnaast ook fotoshoots voor verschillende modewinkels doet. De match was dus snel gemaakt. Nina snapt ook precies wat ik bedoel en wil uitstralen met de collectie, dus dat is top!

Maar toen de modellen, het makkelijkste gedeelte dacht ik. Er zijn immers zoveel mooie meiden, dus plaatste ik een oproepje op Facebook. Hierna werd ik overspoeld door reacties, tags en privé berichtjes, maar ik had een bepaald beeld in mijn hoofd en dat kon ik helaas nog niet helemaal vinden. Of wel, maar dan konden die meiden niet op de datum van de shoot. Ik denk dat ik uiteindelijk 3 weken bezig ben geweest met het zoeken van de juiste modellen (stress!). Ik wilde het niet via een modellenbureau doen, omdat ik wel “echte” vrouwen wil laten zien. Geen standaard modellen dus, de collectie wordt namelijk ook gedragen door echte vrouwen en geen graatmagere modellen 😉 Uiteindelijk ben ik zelf maar modellen gaan scouten via social media (lees: stalken op Facebook) en was alles toch nog goed gekomen!

Met deze toppers (Danae links en Lotte rechts) hebben we dus de vorige collectie geshoot. Omdat dit allemaal zo goed is gegaan en de foto’s super zijn geworden staan ze nu ook model voor de nieuwe collectie. Het team voor deze fotoshoot was nu dus een stuk sneller compleet. Het enige wat we nog nodig hadden was een datum en een locatie. En een strakke planning, maar daar zorg ik voor. Dit betekent dat alles helemaal uitgeschreven moet worden: alle tijden per foto, wie wat precies draagt, wat voor haar/ make-up daarbij hoort, de sfeer en de exacte locatie van de foto. Hoe beter alles is vastgelegd en uitgeschreven is, hoe sneller en soepeler de shoot zal verlopen.

Fotoshoot locatie

Toffe hotspot Eetbar DIT in Den Bosch

Goed, fotograaf? Check. Modellen? Check. Locatie? Working on it. De fotoshoot gaat plaatsvinden in Den Bosch, dat staat al vast. Ik ben gek op deze stad en er zijn ontelbaar veel mooie straatjes te vinden. Daarnaast wil ik ook een aantal foto’s binnen shooten in een toffe lunchroom, burger bar en/of eetcafé-achtig iets. Ik heb al een paar toffe locaties op het oog, maar natuurlijk kan ik alle hulp goed gebruiken! Dus voor iedereen die uit Den Bosch of omgeving komt, let me know wat de allermooiste hotspots zijn! En favoriete modewinkels zijn ook welkom trouwens, want ik ben van plan om samen te gaan werken met een winkel / merk uit Den Bosch. We hebben straks natuurlijk wel toffe shirts & sweaters, maar mooie broeken en jasjes zijn geen overbodige luxe 😉

Weet jij nog toffe hotspot locaties in Den Bosch? Let me know in de comments, ik ben je eeuwig dankbaar!

Oja! Ondertussen kun je alles rondom mijn merk Treasure volgen via Instagram: @treasurelabel. Zie je meteen als eerste sneak peeks van de nieuwe collectie !

Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (29), shoe-aholic, sushilover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

2 Reacties

  1. Leonie
    22 augustus 2017 / 2:26 pm

    Zo leuk hoe je schrijft! Ik ben echt benieuwd naar je merk! <3 Kusjes!

    • 22 augustus 2017 / 2:44 pm

      Dankjewel Leonie, super leuk om te horen! Als alles volgens planning loopt (fingers crossed) staat de nieuwe webshop met collectie eind september/ begin oktober online! Maar ik hou je hier natuurlijk op de hoogte 😉 Oja.. en ondertussen kun je alles volgen op Instagram via https://www.instagram.com/treasurelabel/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *