Treasure Talk: een eigen merk opzetten

Treasure Talk: een eigen merk opzetten

Create your own happiness. Deze quote kwam ik pas tegen op Instagram en hoe cliché hij ook is, het is wel waar. Inmiddels heb ik al ruim 6 jaar een eigen webshop: ZoYou.nl. Deze webshop ben ik begonnen toen ik 19 jaar was, toen webshops en online shoppen nog een beetje in opkomst waren. Het begon eigenlijk als een hobby, naast mijn studie. Daarna heb ik de webshop een aantal jaar fulltime gerund en inmiddels doe ik dit alweer een paar jaar naast mijn parttime baan. In het begin vond ik het super leuk om te doen. Ik doe alles zelf: van de inkopen (wat het allerleukste is natuurlijk!) en productfoto’s maken tot de marketing, klantenservice en pakketjes verzenden. Dit lijkt misschien een dreamjob, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik er de afgelopen tijd niet meer zoveel plezier in had. Waarom? In het begin (in 2011) was het nog vrij uniek om een eigen webshop te hebben. Ik kon dan ook collecties aanbieden die je niet zo snel ergens anders kon vinden. Dat was ook de kracht van de webshop.

Inmiddels zijn er nu, jaren later, zo ontzettend veel soortgelijke webshops bijgekomen dat voor mij de lol er een beetje af is. Leuk, zo’n populaire flamingo blouse, maar ik zag ‘m bijvoorbeeld ook in een andere webshop staan én in een winkeltje hangen tijdens een dagje shoppen in de stad. Ik wil mijn klanten juist iets unieks kunnen bieden! Dat is dan ook de reden dat ik vorig jaar ben begonnen met het ontwerpen en verkopen van eigen statement t-shirts onder de naam Treasure. Zo konden we naast de “normale” collectie toch unieke items aanbieden die je nergens anders kunt shoppen. En dat bleek te werken! We kregen hier ontzettend veel leuke reacties op en deze zomer bestond de meerderheid van de bestellingen zelfs uit één of meerdere Treasure shirts.

And so the adventure begins…

Vandaar dat ik deze zomer definitief heb besloten om te stoppen met de webshop ZoYou en me volledig te gaan focussen op mijn eigen merk Treasure. Dit ga ik professionaliseren, compleet met een duidelijk concept, nieuwe webshop en natuurlijk nieuwe designs! Super spannend, want het is toch wel gek om met iets te stoppen waar je de afgelopen 6 jaar bijna dagelijks aan hebt gewerkt. Maar ik merk aan mezelf dat het tijd is voor iets nieuws en dat ik hier echt enthousiast van wordt.

Dus.. achter de schermen ben ik druk bezig met het opzetten en (re-)branden van het Treasure label. De planning is dat alles eind september / half oktober wordt gelanceerd. Een specialist in webdesign is druk bezig met een nieuwe webshop en afgelopen week heb ik de nieuwe designs doorgenomen met een vriendin, die (heel handig) grafisch ontwerpster is. Ik kan niet wachten om de nieuwe collectie shirts & sweaters te zien!

Sample sneak peek

Kleine sneak peek van de samples

Maar first things first: de collectie moet natuurlijk van super goede kwaliteit zijn. Daarom is er de afgelopen weken veel tijd gestoken in het vinden van de perfecte shirts & sweaters. Dat betekent: mega veel pakketjes met samples. Waarvan lang niet alles naar wens is natuurlijk. Stiekem komt daar nog best veel bij kijken. Kloppen de maten? Zijn de kleuren juist? Klopt de pasvorm? Is het fijn materiaal? Blijven de designs goed zitten op de stof? Wat is de levertijd? Is er genoeg voorraad, zodat we altijd bij kunnen bestellen? etc. etc. Je begrijpt, dit was nog een hele klus 😉 Gelukkig hebben we inmiddels de perfecte shirts en sweaters gevonden.

Naast de leuke dingen, zoals het maken van een moodboard, nieuwe webshop en designs komt er natuurlijk nog veel meer kijken bij het opzetten van een eigen merk. En die zijn lang niet allemaal even leuk. Zo moet er natuurlijk goede hosting geregeld worden (niet het meest spannende klusje ever maar wel heel belangrijk!), moet de KVK naam aangepast worden en moet er een nieuw contract met PostNL geregeld worden. En dit zijn nog maar een paar items op de (soms eindeloze) to-do list.

Moodboard in the making 😉

Zelf een webshop beginnen?

Heb jij nou ook plannen om een eigen webshop op te zetten? Dan heb ik heel leuk nieuws voor je. Ik ben namelijk bezig met een nieuw project waarbij ik stap voor stap uit ga leggen hoe je een eigen webshop begint. Van het bouwen van de webshop tot waar je precies kunt inkopen en hoe je de marketing kunt regelen. Omdat ik al meer dan 6 jaar ervaring heb kan ik je hier natuurlijk perfect bij helpen!

Wil jij ook een eigen webshop beginnen en heb je al specifieke vragen? Laat het me weten in de comments, dan ga ik ze in mijn nieuwe project uitgebreid beantwoorden! 🙂

Enne.. ondertussen kun je alles rondom mijn merk Treasure volgen via Instagram: @treasurelabel. Zie je meteen als eerste sneak peeks van de nieuwe collectie 😉 Natuurlijk zal ik ook regelmatig een kijkje achter de schermen geven op deze blog!

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (29), shoe-aholic, sushilover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *