Treasure Talk: designs naar de drukkerij

Treasure Talk: designs naar de drukkerij

Oeps het is de afgelopen week wat rustiger geweest op de blog, maar ik heb zeker niet stilgezeten! Zoals je misschien al wel weet ben ik druk bezig met het opzetten van mijn eigen merk Treasure. In de vorige Treasure Talk heb ik je al wat verteld over de planning van de nieuwe fotoshoot. Inmiddels is de complete shoot uitgeschreven, hebben we een toffe locatie gevonden die perfect bij de collectie past en kan ik ook alvast verklappen dat we mogen samenwerken met de allerleukste winkel van Den Bosch: Liefste Fashion. Zo kunnen we onze nieuwe collectie statement shirts & sweaters stylen met toffe biker jacks, flared pants en kleurrijke bontjassen. Dat gaan dus hele toffe outfits worden!

First things first

Maar voordat het zover is moeten de gloednieuwe designs natuurlijk eerst gedrukt worden op de shirts & sweaters. Wel zo handig 😉 Daarom stonden er de afgelopen week een paar afspraken met de drukkerij op de planning. Kwestie van designs doorsturen en hoppa, klaar? Zou je denken he, maar ook hier komt wel wat meer bij kijken.

Hier zie je een klein deel van de drukkerij. Zoals je ziet: het opzetten van een eigen fashion label is niet alleen maar glitter & glamour 😉

Treasure & MacDonalds

Tijdens de eerste meeting hebben we de nieuwe designs doorgenomen. Hoe groot moeten ze worden, waar moeten ze precies op het shirt of de sweater gedrukt worden, welke druktechniek gaan we gebruiken, welke kosten zijn hier aan verbonden, wanneer moet de collectie af zijn etc. etc. Na alles precies op papier te hebben gezet kregen we een uitgebreide rondleiding door de drukkerij. En geloof me: hier komt zoveel meer bij kijken dan je ooit zou denken! Ik stond hier echt wel even van te kijken. De drukkerij waar onze collectie gemaakt zal worden is dan ook wel een van “the big boys”: ze bedrukken hier ook producten voor onder andere McDonalds, de Efteling en ING. En nu wordt het Treasure label hier dus aan toegevoegd, hoe cool!

Wat is een drukkerij zonder verf? In een apart “verfhok” vond ik ALLE mogelijke kleuren! Hier word ik dus heel blij van 😉

Kijkje achter de schermen

Heel indrukwekkend om te zien hoe het hele drukproces in zijn werk gaat. Misschien denk je bij een drukkerij alleen maar aan het bedrukken van shirts en andere kleding (dat dacht ik wel), maar in werkelijkheid wordt er in deze drukkerij op vrijwel ALLES gedrukt. Tassen, caps, schoenen, handdoeken, bidons, notebooks, horloges, paraplu’s en zelfs tennisballen! En dan zijn er ook nog eens ontzettend veel verschillende manieren om iets te bedrukken. Wow! Bijna om duizelig van te worden.

Twee van de tientallen drukmachines

Gelukkig zijn wij hierin super goed geadviseerd door de drukkerij! Voor het bedrukken van de Treasure collectie wordt gebruik gemaakt van een nieuwe techniek:

De machine die onze Treasure collectie gaat bedrukken, spannend!

This is where the magic happens 😉 Deze machine gaat onze collectie bedrukken! Vandaag stond de tweede afspraak op de planning. Er waren wat proefdrukken van de designs gemaakt zodat we de kleuren goed konden beoordelen. De kleuren die uiteindelijk gedrukt worden kunnen er namelijk best nog wel eens anders uitzien dan dat je op je beeldscherm ziet. Fijn dat we vandaag dus een extra check hierop konden doen! Natuurlijk kan ik het niet laten om alvast een hele kleine sneak peek te delen:

Love deze kleurencombinaties!

Ben je intussen ook al nieuwsgierig geworden en benieuwd naar meer sneak peeks? Volg dan even de Treasure Instagram pagina, dan krijg je meteen een kijkje achter de schermen, zoals bij de fotoshoot van volgende week!

Wat vind jij van statement shirts en sweaters? Heb je zelf al een paar toffe exemplaren in de kast hangen? Ik ben benieuwd!

Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (29), shoe-aholic, sushilover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *