Tips om te ontspannen na een drukke werkdag

Tips om te ontspannen na een drukke werkdag

Het nieuwe jaar is begonnen, de vakantie is officieel voor iedereen voorbij en grote kans dat ook jij deze week weer keihard aan de slag bent gegaan op de werkvloer! Of je nu hard werkt voor je eigen bedrijf of voor een baas: op tijd rustmomenten nemen is natuurlijk heel belangrijk! Ik vind het zelf heerlijk om na een lange dag werken mezelf ’s avonds met een chai tea latte op de bank te installeren met een tijdschrift of goed boek (loooove lezen!) of een fijne Netflix serie. Natuurlijk in de Serial Chiller sweater én een lekkere broek ;-). Ben je trouwens nog op zoek naar een spannende serie? Kijk dan zeker eens La Casa de Papel! Dit is een Spaanse serie, maar zooo enorm spannend. Ik vind het een van de beste Netflix series op dit moment en heb al veel vriendinnen verslaafd gemaakt 😉 Maar goed, back to the point: ontspanning! Ik was dan ook erg benieuwd naar wat andere vrouwen doen om te ontspannen na een drukke werkdag. Want er is vast meer dan chillen met Netflix. Daarom stelde ik deze vraag aan een heleboel girlbosses in de Ambitieuze Meisjes Facebook groep.

Benieuwd hoe andere girlbosses met een eigen bedrijf ontspannen na een drukke werkdag? Ik heb een aantal leuke reacties op een rij gezet:

Litza van Dijk – freelance copywriter & owner van Taaltoerist

“Ik ben freelance copywriter en zit heel vaak te schrijven achter mijn laptop. Daarnaast heb ik altijd creatieve ideeën. Sinds kort ga ik 2/3 keer per week naar pilates. Dan denk ik even helemaal nergens aan, ook niet aan dagelijkse beslommeringen of to-do’s. Heerlijk! Ook vind ik het belangrijk om daarnaast even tijd te nemen voor mezelf, daarom probeer ik elke dag heel even een rustmoment te nemen. Ik ben zelfstandig ondernemer en moeder dus vrijwel altijd in beweging. Het klinkt een beetje vreemd, maar dit moment is eigenlijk een soort ‘inchecken’ bij mezelf  Dit helpt me om gefocust en relaxed te blijven”.

 

Marieke Smits  – producent & owner van Tiger Productions

“Ik ga voor zwemmen of een zonnebankje en een goed glas wijn. Love it. En lekker koken & eten natuurlijk. Zelfs na een lange werkdag”.

 

Jarieke Heemskerk – owner van Hielz

“Na een drukke dag even wandelen met de hond en dan een kop thee of een goed glas wijn en lekker tegen mijn lief aankruipen. Bijkletsen of samen voor een goede film. Hoofd leeg voor het slapen gaan! En de dag starten met even hardlopen, dat is zo ongeveer het enige wat ik niet op mijn HielZ doe “.

 

Lotte Steendam – owner van Happy Lotte

“Ik vind het heerlijk om te gaan sporten om mijn hoofd leeg te maken. Hardlopen, hoepelen, trampoline springen, maar vooral plezier en bewegen combineren. Eigenlijk alles wat ik met mijn bedrijfje Happy Lotte wil verspreiden!”

 

Priscilla Smith – owner van communicatiebureau Priscilla Smith

“Breien, kleding naaien en lezen. Ik doe aan Levende Geschiedenis en ben dus in de avonden veel aan het researchen naar historische kleding en handwerktechnieken. Nu bezig met tablet weaving, maar de week erna kan ik bezig zijn met een edwardiaans corset of regency baljurk.”

 

 

Marsha Bolk – secretaris bij Beter en Meer, yogadocent en owner van EMMY Training

“Wat ik zelf doe voor aanvang van een drukke werkdag is 5-15 minuten yoga; opwarmen van de gewrichten en enkele zonnegroeten. Zo begin ik rustig i.p.v. direct in actiestand te schieten.  Aan het einde van de dag in de trein luister ik vaak bewust een muziekje (i.p.v. social media of eindeloos op m’n telefoon scrollen). En yogalessen aan het einde van de dag én een bos- of strandwandeling in het weekend.Vooral yoga de ochtend vind ik écht een aanrader!”

Jessica Antonio – designer en co-founder van J-ANT.

“Ik heb een super druk leven op dit moment: ik werk part-time bij ZARA als sales advisor en ben ondernemer van mijn eigen slow fashion label J-ANT., waar ik momenteel twee stagiaires moet begeleiden. Hiernaast ben ik creative freelancer en momenteel werk ik aan twee complete pakken die op maat worden gemaakt. Last but not least heb ik samen met mijn vriend een huis gekocht en hiervoor sta ik ook een paar uurtjes in de week te verbouwen/klussen.  Aangezien ik altijd laat thuis ben neem ik graag een warme douche en een lekkere kop groene thee om tot rust te komen. Daarnaast lees ik een boek in bed (over hoe ik mijn business kan verbeteren). Belangrijk is dat mijn dekens fris moeten ruiken en mijn beddengoed altijd wit moet zijn, dit geeft me een bepaalde rust!”

 

Zo zie je maar dat je een heleboel verschillende dingen kunt doen om lekker te ontspannen. Wellicht hebben deze ambitieuze meisjes je nog wel op leuke, nieuwe ideeën gebracht!

Wat doe jij om na een lange werkdag weer een beetje tot rust te komen?

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (31), shoe-aholic, chocoladelover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

4 Comments

 1. 13 januari 2018 / 21:05

  Wat een leuk idee om aan anderen te vragen hoe zij het liefst onstpannen na een drukke werkdag. Zelf ontspan ik ’s avonds door iets te lezen of een serie op netflix te kijken.
  Liefs,
  Yara

  • Kris
   Auteur
   15 januari 2018 / 06:35

   Thanks Yara! En dat klinkt ook heerlijk inderdaad. Als je nog leuke Netflix tips hebt, let me know 😉 Fijne week!

 2. 15 januari 2018 / 19:41

  Leuk om te lezen dat iedereen op een andere manier tot rust komt. Ik vind het momenteel heerlijk om te lezen. Mijn telefoon leg ik steeds vaker ergens waar ik hem niet zomaar kan pakken voor meer rust en minder afleiding (behalve vanavond dan ?)

  • Kris
   Auteur
   15 januari 2018 / 19:56

   Ja leuk he! Oh jaa daar kan ik me ook helemaal in vinden! Lezen is ook echt mijn favoriete relax bezigheid 😉 En inderdaad, die telefoon gewoon wegleggen is een hele goede! Ik laat ‘m tegenwoordig steeds vaker in de slaapkamer liggen als ik even hard door wil werken of juist wil ontspannen. En wat een leuke blog heb je trouwens! Ik ben benieuwd naar al je ondernemersavonturen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *