Tip om (meer) geld te verdienen met je blog: Blog Brains

Tip om (meer) geld te verdienen met je blog: Blog Brains

Ben jij ook al maanden of misschien wel jaren actief aan het bloggen? Dan vind je het waarschijnlijk ook wel leuk om hiermee een zakcentje te verdienen. Natuurlijk doe je het daar niet alleen voor, want bloggen is gewoon een té leuke creatieve uitlaatklep, maar als je zoveel uren per week met liefde aan iets werkt is het wel leuk als je hier ook wat geld mee kan verdienen. Toch? Wie mij kent of al een tijdje volgt weet dat ik naast mijn eigen webshop inmiddels alweer een jaar (wat vliegt de tijd!) bij Blog Brains werk. Dit is een concept waarmee jij op een hele leuke, makkelijke manier (extra) geld kunt verdienen met je blog! In dit artikel vertel ik je er alles over.

Als je zelf al een beetje in de blogwereld thuis bent dan zul je vast weten dat er veel verschillende blogger / PR bureaus zijn. Toch werkt Blog Brains net wat anders. Dit is namelijk geen blogbureau dat (bekende) bloggers vertegenwoordigd, maar een netwerk waar elke blogger zich aan kan melden om geld te verdienen door het schrijven van blogartikelen. Je hoeft voortaan dus helemaal geen grote, bekende blogger met (tien)duizenden volgers te zijn om geld te verdienen met je blog! Ook als je net een paar maanden actief bezig bent met je blog kun je er al een leuk zakcentje mee verdienen bij Blog Brains.

Blog Brains team
Blog Brains team: samen met Kamiel (de oprichter van Blog Brains). Daarnaast is Roel onze sales man, hier kun je meer lezen over het Blog Brains team

Hoe dan?

Het is vrij simpel. Op de website van Blog Brains kun je je blog hier aanmelden. Je vult op deze pagina je persoonlijke gegevens + je blog URL in en vertelt kort waarom jij graag wil samenwerken. Jouw aanmelding komt dan bij ons binnen en wordt meteen beoordeeld. Als je een eigen domeinnaam hebt (dus www.jouwblognaam.nl en niet www.jouwblognaam.wordpress.com) en we zien dat je al een tijdje bezig bent (dus niet gisteren pas bent begonnen 😉 ) krijg je een mail van ons met een link naar een tweede formulier. Dit is de Questionnaire waar we meer vragen stellen over je blog. Zodra je deze gegevens hebt ingevuld kunnen we je gaan indelen in een van onze blog levels. Bij Blog Brains werken we namelijk met 5 verschillende blog levels:

 • Newbie: hier vallen de startende bloggers onder. Deze hebben nog niet zoveel bezoekers opgebouwd maar zijn wel actief bezig met hun blog.
 • Talent: dit zijn de bloggers die al een tijdje bezig zijn met hun blog en goed bezig zijn op weg naar meer groei van bezoek en volgers.
 • Wizard: deze bloggers zijn al ervaren en hebben een grote groep vaste bezoekers en volgers opgebouwd.
 • Genius: dit zijn de professionele bloggers die al jaren bezig zijn en van hun blog hun bedrijf hebben weten te maken. De meesten bloggen fulltime en hebben misschien zelfs al echte fans opgebouwd.
 • Elite: de bloggers in dit level zijn “Bekende Bloggers”, komen regelmatig in het nieuws, hebben uiteraard enorm veel volgers en een hoge mate van interactie.

Let’s make some money

Wat je bij Blog Brains per blogartikel kunt verdienen hangt af van jouw blog level. Hoe hoger het level, hoe hoger de vergoeding. Je verdient dus altijd geld met het schrijven van een blogartikel via Blog Brains. Soms geeft de opdrachtgever, naast de vergoeding, ook nog een gratis product weg zodat je het kan testen en reviewen. Aan elk level hangt een vaste prijs, behalve het Elite level. Dit is maatwerk, omdat het hier echt gaat om de “BN’ers” onder de bloggers. We werken dus met vaste tarieven, omdat het zo voor iedereen meteen duidelijk is wat je kunt verdienen per opdracht. Daarnaast kunnen we op die manier snel schakelen, omdat we niet eerst hoeven te onderhandelen over de prijs.

Het leuke is dat je altijd kunt groeien in level. Begin jij in het Talent level, maar ben je heel serieus en actief bezig met je blog en zie je dat na een tijd terug in je bezoekersaantallen? Dan kun je je blog gegevens altijd updaten, wellicht stroom je dan door naar een hoger level en ga je dus meer geld verdienen per blogartikel!

Blog Brains werkplek
Mijn work spot: hier komen jouw blog gegevens binnen!

Goed, je hebt de Questionnaire dus ingevuld. Jouw blog gegevens worden dan door onze Brain Box (= een ingewikkelde formule) gehaald en hier komt vervolgens jouw blog level uit. Zodra jouw level bekend is, dat is meestal dezelfde dag nog en anders binnen 2 dagen, krijg je jouw level met bijbehorend tarief in je mailbox. Soms willen mailtjes nog wel eens verdwalen in de spambox, dus vergeet die ook niet te checken 😉

Op het moment dat je het mailtje met jouw level hebt gehad sta je officieel ingeschreven in ons netwerk!

Oké.. en hoe kan ik dan geld verdienen?

Hoor ik je denken. Nou, vanaf het moment dat jij jouw level hebt ontvangen zul je regelmatig toffe opdrachten in je mailbox ontvangen. We zetten elke week nieuwe opdrachten uit die ontzettend divers zijn. Zowel van kleine als (mega!) grote opdrachtgevers. Van onderwerpen als mode, bloemen bezorgen, telefoonhoesjes en beauty producten tot reisverzekeringen, sport supplementen en ondernemen. Er zit echt van alles bij, zodat we ook altijd leuke opdrachten hebben voor al onze bloggers!

Je krijgt opdrachten binnen op basis van jouw blog level en de categorieën waar jouw blog in valt. Deze categorieën kun je zelf opgeven in de Questionnaire. Bijvoorbeeld: jij hebt een lifestyle / fashion blog, valt in het Talent level en we hebben een opdracht voor een grote fashion webshop die graag Talent en Wizard bloggers in wil zetten. Dan zal jij deze opdracht sowieso in jouw mailbox ontvangen. Hebben we een opdracht voor geboortekaartjes, dan zul jij deze opdracht niet voorbij zien komen omdat we zien dat deze opdracht niet bij jouw blog past. Zo’n opdracht wordt dan uitgezet onder de mama bloggers.

Op die manier willen we ervoor zorgen dat jij alleen relevante opdrachten in je mailbox ontvangt. Vind je een opdracht tof? Dan kun je je hiervoor aanmelden door ons een mailtje met motivatie te sturen. Dus vertel waarom jij graag voor deze opdracht zou willen schrijven en wat de insteek van jouw artikel zou worden. Vind je een opdracht niet leuk? Dan hoef je niets met de mail te doen en kun je gewoon wachten op de volgende opdracht. Je zit dus helemaal nergens aan vast. Je bepaalt helemaal zelf waarover en wanneer jij wil schrijven!

Voordelen voor jou

Hoe tof is het dat je nu voortaan super makkelijk en regelmatig (meer) geld kan verdienen met jouw blog?! Helemaal fijn: je hoeft zelf niet meer op zoek te gaan naar opdrachtgevers, want dat doen wij voor je! Samenwerken met Blog Brains heeft dus veel verschillende voordelen voor jou als blogger:

 • Je kunt makkelijk en snel geld verdienen met je blog, ook als je nog maar een “kleine” blog hebt
 • Blog Brains zorgt voor de opdrachtgevers, hier hoef jij dus geen energie en tijd meer in te steken
 • Je hebt altijd onderwerpen om over te bloggen, ook als je even inspiratieloos bent
 • Je kunt zo creatief schrijven als je zelf wil. Jij bepaalt zelf de invalshoek van het artikel. Blog Brains stelt creativiteit van de blogger voorop, wij hebben jouw “brains” nodig 😉
 • Je zit nergens aan vast! Geen contracten en verplichtingen, het is een flexibel concept
Blog Brains meeting
Blog Brains on the road: toffe meeting spot in Amsterdam met een van onze opdrachtgevers

Blog Brains tips

Ben je enthousiast geworden en wil je je blog ook graag aanmelden bij Blog Brains? Super leuk natuurlijk! Je kunt jouw blog hier aanmelden.

En omdat ik er zelf werk en we elkaar ongetwijfeld nog vaak zullen spreken heb ik nog even wat praktische tips voor je op een rij gezet:

 • Zorg ervoor dat je je blog statistieken bij kunt houden via Google Analytics. In de Questionnaire vragen we namelijk om een print screen van jouw Google Analytics statistieken van de laatste maand.
 • Werk aan je domeinwaarde. Dit bepaalt onder andere jouw blog level. Hoe hoger jouw domeinwaarde, hoe beter. Je kunt hier lezen hoe je jouw domeinwaarde kunt verbeteren.
 • Als je op een opdracht reageert, vergeet dan niet om jouw (korte) motivatie voor de opdracht te vermelden. Sommige bloggers willen dit nog wel eens vergeten, terwijl het kan zijn dat de opdrachtgever een keuze maakt op basis van de motivatie van de bloggers. Het zou zonde zijn als jij niet uitgekozen wordt omdat je alleen maar “Ja ik wil me graag aanmelden voor deze opdracht” hebt gestuurd in plaats van een enthousiaste motivatie.

Ben jij al aangesloten bij Blog Brains? Dan ben ik natuurlijk heel benieuwd naar jouw ervaringen! Of misschien verdien jij op een andere manier geld met je blog? Laat het even weten in de comments!

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (31), shoe-aholic, chocoladelover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

10 Comments

 1. 3 augustus 2017 / 19:23

  Ha Kristel! Interessant artikel! Je hebt mij recent ook benaderd via de mail voor Blog Brains (had toen niet door dat jij het was haha). Misschien dat ik me toch ook maar inschrijf na je enthousiaste verhaal hierboven. Ik had eerst het idee dat het als beginnend blogger nog niks voor me zou zijn, maar zo te lezen kan ik als starter ook bij jullie terecht.

  Is het zo dat je wel gewoon andere samenwerkingen buiten jullie om ook gewoon kunt aannemen?

  • 3 augustus 2017 / 20:46

   Hi Sabine! Haha wat leuk! Ja juist als beginnend blogger zou Blog Brains nog wel eens heel interessant voor je kunnen zijn 🙂 Je zit nergens aan vast en kunt inderdaad ook gewoon andere samenwerkingen aangaan, helemaal geen probleem. Alleen maar goed voor jouw blog natuurlijk. Ik zou het super leuk vinden als we je ook aan het netwerk toe mogen voegen!

 2. 3 augustus 2017 / 19:47

  Ik heb mij in het begin aangemeld bij Blog Brains, eerlijk gezegd, vond ik de fee, schandalig laag…
  Maar wie weet is dat inmiddels veranderd?

  • 3 augustus 2017 / 20:43

   Hi Felicia, bedankt voor je reactie! De tarieven zijn inmiddels iets verhoogd. Daarnaast kan het zijn dat je nu misschien in een hoger level valt dan toen? Je mag ons natuurlijk altijd nog eens mailen 🙂

 3. 3 augustus 2017 / 21:14

  Leuk Kristel! Zoals je zelf al aangeeft: bloggen is in eerste instantie een creatieve uitlaatklep, maar het is zeker fijn wat centjes terug te verdienen na het aanschaffen van domein, hosting etc. Ik ben net overgestapt naar WordPress met een nieuwe domeinnaam, dus ik start weer van scratch ? Als alles straks lekker loopt zal ik zeker een keer contact met je leggen! Thnx voor de tips, groetjes Melissa.

  • 4 augustus 2017 / 06:45

   Ja precies! Goed dat je bent overgestapt naar WordPress met een eigen domeinnaam. Toffe blog heb je, goede niche 🙂 Neem over een tijdje inderdaad zeker eens contact op, zou leuk zijn!

 4. 3 augustus 2017 / 22:03

  Wat leuk dit zeg! Nadat ik dit artikel had gelezen had ik me natuurlijk meteen aangemeld. Ik ben erg benieuwd!

  • 4 augustus 2017 / 06:46

   Yay wat leuk Sofie! Ik zie je aanmelding er al tussen staan inderdaad, je ontvangt zo direct een mailtje 🙂 We houden contact!

 5. 4 augustus 2017 / 12:43

  Ik kwam de site een tijdje geleden al tegen maar dacht dat het niks zou zijn (voor mij). Nu ik je verhaal gelezen heb, ga ik toch nog eens overwegen… Goede uitleg!

  • 4 augustus 2017 / 14:27

   Hi Anniek, thanks! Leuk dat je het al eens voorbij hebt zien komen. Je hebt een mooie, vrolijke blog! Zou leuk zijn als we je ook kunnen toevoegen aan het netwerk 🙂 Je kunt het altijd eens proberen. Mocht je het dan niets vinden, kun je je altijd nog uitschrijven 😉 Je zit nergens aan vast! Fijn weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *