Tip: het Photoshop handboek voor content creators

Tip: het Photoshop handboek voor content creators

Eén van de tools die ik zo ongeveer elke dag gebruik? Photoshop! En dan niet om puistjes en vetrolletjes weg te werken, maar juist voor de productfoto’s van mijn webshop. Toen ik nog kleding verkocht maakte ik alle productfoto’s zelf. Ik deed de kleding op een paspop en later knipte ik deze paspop uit de foto, zodat een vrijstaand beeld van het product overbleef. Ik had dus al wel wat basiskennis van Photoshop, maar daar bleef het dan ook bij. Zonde, want er is eigenlijk zo ontzettend veel mogelijk met Photoshop! Hoog tijd om mijn kennis dus eens uit te breiden. Ik moet eerlijk bekennen dat hier al een aantal jaar een dik boek over Photoshop in de kast ligt te verstoffen. Ik kan mezelf er steeds maar niet toe zetten om heel dat boek door te spitten. Maar gelukkig stuitte ik onlangs op het e-book van blogger en content creator Anna Jirina: het Photoshop handboek voor content creators. Je begrijpt: die moest ik hebben!

Perfecte plaatjes

Op Instagram zie ik regelmatig prachtige foto’s voorbijkomen van prachtige roze luchten, bloemen portretten en subtiele glitter effecten. Ik had geen idee hoe ze dat voor elkaar kregen. Tot nu dan! In het 82 pagina’s tellende handboek legt Anna Jirina precies uit hoe je je foto’s naar the next level kunt ‘shoppen’. Of je nu een blogger bent, een webshop hebt of het gewoon leuk vindt om creatief bezig te zijn: met dit e-book tover je al je foto’s om tot perfecte plaatjes! En heel eerlijk: dat blijkt dus veel makkelijker te zijn dan ik dacht!

Het Photoshop e-book van Anna Jirina is ingedeeld in 2 hoofdstukken:

  1. Instagram vs. Reality
  2. Creatief met Photoshop

Goud & glitters

In het eerste hoofdstuk legt Anna Jirina precies uit hoe je jezelf bruiner kunt maken, wallen kunt wegwerken en zelfs je haarkleur op de foto kunt veranderen. Maar ook handige tips zoals het weg Photoshoppen van overbodige mensen op de achtergrond komen aan bod. En tot slot kom je in dit hoofdstuk ook eindelijk achter het geheim van al die foto’s met een prachtige pink sky, vallende sterren in de lucht en glitters op de vloer. Natuurlijk moest ik dat meteen even uitproberen bij een foto van mezelf:

Voila, een roze lucht! Ook al is er zeker nog ruimte voor verbetering wat betreft de afwerking, maar you get the point 😉

Het tweede hoofdstuk is vooral ook heel handig als je, net als ik, een eigen webshop of blog hebt. Zo leer je onder andere hoe je de mooiste fashion collages, bloemen portretten en gouden (of een andere kleur) letters maakt. Om je even een voorbeeld te geven van die laatste:

Experimenteren met de letters van mijn webshop Treasure label

Tof toch? De tips uit het e-book kun je trouwens ook toepassen voor het vrijstaand maken van productfoto’s voor in je webshop. Elke Photoshop tutorial wordt super duidelijk uitgelegd met printscreens bij elke stap. En helemaal handig: bij het e-book krijg je ook een aantal “before foto’s” van Anna Jirina, die je dan kunt gebruiken om op te oefenen. Deze foto’s gebruikt ze ook als voorbeeld in het e-book, dus je kunt meteen checken of je het goed hebt gedaan. Als je de skills dan een beetje onder de knie hebt, kun je ze toepassen op je eigen foto’s.

Conclusie

Ik heb, zelfs met al enige Photoshop kennis, een heleboel leuke en handige tricks ontdekt door dit handboek! En don’t worry als je nog een newbie bent in de Photoshop wereld, want Anna Jirina legt in het begin ook heel duidelijk alle tools en bijbehorende sneltoetsen uit. Dus heb je zelf een blog, webshop of succesvol Instagram kanaal waarvoor foto’s heel belangrijk zijn? Dan zou ik dit e-book zeker aanraden! Maar ook als je tijdens deze quarantaine gewoon zin hebt om lekker creatief bezig te zijn en tegelijkertijd iets nieuws te leren is dit e-book een echte aanrader! Alle tutorials zijn heel duidelijk uitgelegd met handige voorbeelden en je kunt direct aan de slag. Het enige wat je nodig hebt is Photoshop, een kop thee en je kunt je creativiteit de vrije loop laten gaan!

Het Photoshop handboek voor content creators shop je bij Studio Anna Jirina voor €14,95.

Zou jij ook graag nog wat meer Photoshop tips & tricks willen leren?

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (31), shoe-aholic, chocoladelover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *