Succes vieren: sta eens stil bij alles wat je hebt bereikt!

Vliegen de dagen, weken, maanden bij jou ook zo voorbij? Door onze drukke agenda’s gaan we vaak maar door en door (nog maar 2,5 maand en dan is het gewoon 2020!). Ondertussen vergeten we om eens stil te staan en te kijken naar alles wat we al hebben bereikt. Vaak zijn we geneigd om alleen te kijken naar de doelen die we nog willen bereiken, naar alles wat we nog niet hebben. En dat is zonde, want hierdoor heb je waarschijnlijk niet door wat je allemaal al wél hebt bereikt in de tussentijd (guilty!). Jouw succes vieren is belangrijk!

Succes vieren

Of ze nu groot of klein zijn, het vieren van succes motiveert én het geeft je een trots gevoel. Dus bij deze een mooie reminder aan mezelf, maar ook aan jou: sta vandaag eens een momentje stil en kijk naar alles wat je de afgelopen periode hebt bereikt. Voor mij is dat bijvoorbeeld een record e-book bestellingen in de maand september (terwijl ik daar niet eens zoveel voor heb gedaan qua marketing!) en het feit dat ik duidelijke, nieuwe doelen voor mezelf op papier heb gezet. Daarnaast ben ik achter de schermen bezig met een compleet nieuwe collectie voor mijn webshop Treasure label, waarvoor ik na lang zoeken nu eindelijk de juiste leverancier heb gevonden. Als ik er nu zo over nadenk heb ik dus best wat succes(jes) te vieren!

Succes vieren met bloemen

Trakteer jezelf!

Als ik mijn successen al vier, dan doe ik dat vaak door samen met mijn vriend een avondje lekker uit eten te gaan. Of te proosten met een borrel (of thee, ja echt). Of ik laat een mooie bos bloemen bezorgen voor mezelf. Ik word altijd zo vrolijk van een kleurrijke bos bloemen op de keukentafel of op mijn bureau! Tip voor als je een mede (webshop) onderneemster in je omgeving hebt: trakteer haar eens spontaan op een mooi boeket! Omdat ze een bepaald doel heeft bereikt of gewoon, omdat je zo trots op haar bent. Tegenwoordig kun je ook heel makkelijk online bloemen bestellen, wedden dat je haar hiermee een grote glimlach bezorgt? Want samen successen vieren is natuurlijk nog veel leuker!

Omdat ik benieuwd ben naar hoe andere onderneemsters hun successen vieren, heb ik op social media aan andere webshop eigenaressen gevraagd hoe zij dit doen. Misschien haal je er nog wat toffe inspiratie uit!

Zo vieren deze 5 webshop eigenaressen hun succes:

Angela van Stylefever:

“Ik ben nu 2 maanden live met mijn webshop Stylefever.nl Het is een online boutique vol met betaalbare kleding, sieraden en accessoires waar dames blij van worden. Ik stond regelmatig met mijn kraam op evenementen waarbij dames met rode wangen ‘koortsachtig’ (vandaar de naam Stylefever) zochten naar hun modekoopje en blij naar huis gingen. Nu wil ik dames door het hele land bereiken met mijn webshop. Ik heb diverse ondernemers in mijn vriendenkring en had nog niet veel verwachtingen het eerste half jaar. Je moet groeien, naam opbouwen, vertrouwen winnen. Echter vinden steeds meer dames de online boutique en sta ik nu zelf met rode wangen, soms koortsachtig, in te pakken. Ik had mijzelf beloofd na de eerste order heerlijk uit eten te gaan. De eerste order kwam al snel en samen met mijn vriend zijn we heerlijk gaan eten om dit succes te vieren. Bij de volgende 10 orders zouden we een nachtje gaan weg gaan naar een stad waar we beiden nooit zijn geweest, en wat denk je? Het nachtje Haarlem is inmiddels geboekt.”

Gerriejanne van Machtig-prachtig:

“Afgelopen zomer ging mijn bedrijfje officieel de lucht in. Ik heb toen op verschillende markten gestaan. Aan het einde van de zomer had ik een markt waar ik van tevoren niet zo wist hoe het zou lopen. Op de dag zelf merkte ik dat het goed liep en veel mensen enthousiast waren over mijn producten. Vooral de broodplanken met teksten waren in trek. Het was zo leuk om te zien, waar ik zo hard voor had gewerkt dat dat ook gewaardeerd werd. Halverwege die dag keek ik om me heen naar andere kraampjes. En tegenover mij stond een schoenenwinkel met hun kraam. Daar stonden okergele (veel te dure) sneakers. Ik heb mezelf toen op die sneakers getrakteerd. Toen ik die sneakers wilde afrekenen, merkte ik dat ze in de uitverkoop waren voor een leuk prijsje. Tsja, toen kon mijn dag niet meer stuk.”

Succes vieren: celebrate every tiny victory

Yvonne van Bonte Vink:

“Naast mijn webshop heb ik ook een baan. Wat ik verdien met de webshop zie ik dan ook als een extra beloning. Alles …van ontwerp tot het maken van sieraden, webshop, administratie etc doe ik zelf. Dat geeft zoveel voldoening dat ik vind dat daar een beloning tegenover staat. Bij elke € 500,00 winst koop ik iets wat ik normaal niet zo snel zou doen. Zoals bijvoorbeeld een exclusief behangetje. Maar het kan net zo goed een nieuwe printer zijn waar ik in investeer. Het geeft zoveel voldoening dat ik dit echt helemaal zelf heb verdiend, daar word ik helemaal vrolijk van!”

Irma van Aan de wand:

“Doelen stellen is één, dat doe ik elk jaar braaf. Doelen nakomen gaat tot nu toe ook. Ik denk dat het meer gaat om besef en stil staan bij het behalen van je doelen, hoe je het ook viert. Trots zijn op wat je behaald hebt uit zich bij iedereen anders. Ik ben geen champagne en weekendjes weg type, maar ik ben me wel heel bewust van mijn doelen en resultaten. En vieren? Elk jaar na het behalen van de doelen uiteten met manlief! Waar het afgelopen jaar draaide om “de achterkant” (investeren), zijn mijn doelen voor 2020 meer gericht op “de voorkant”, en is ook “belonen” opgenomen. Maar daarbij zal ik ook zeker “vieren” mee gaan nemen.”

Daniëlle van Mi Toetie:

“Wow…het vieren van successen, dat zet mij wel even aan het denken. Wij hebben de laatste 5,5 jaar onwijs veel successen behaald met onze webshop, waarvan ik eigenlijk alleen maar kon dromen maar ergens is het erbij ingeschoten om deze ook daadwerkelijk te vieren. Doelen stellen wij altijd, dat moet je denk ik ook wel als webshop. Eenmaal behaald dan doen we een vreugdedansje, slap ‘m high en weer door. Zo zijn wij bijvoorbeeld namens Fashion Kids uitgeroepen tot beste webshop 2018 Nederland, ik had hier echt (nu ik er beter over nadenk) op z’n minst een etentje voor kunnen doen. Maarjaaaaa… dan komt de boosdoener “tijd” weer om de hoek loeren. Honderden orders per week moeten eruit en wanneer ons dit allemaal gelukt is bereiden we ons voor op de nieuwe week ? Dus deze post heeft mij nu ook laten inzien dat het gevierd moet worden wanneer wij iets hebben behaald, dus met terugwerkende kracht boek ik vanavond nog een 2-jarig durende vakantie. Waarom? Omdat we dat hebben verdiend!”

Sta jij weleens stil bij jouw successen? En hoe vier jij deze dan? 

Dit artikel bevat een samenwerking

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (31), shoe-aholic, chocoladelover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *