Onmisbare musthaves voor het starten van een eigen webshop

Onmisbare musthaves voor het starten van een eigen webshop

Heb jij als droom om dit jaar een eigen webshop te starten? Super tof! Maar waarschijnlijk heb je dan ook al gemerkt dat er een heleboel op je afkomt. Waar begin je? Hoe bouw je jouw eigen webshop? Waar doe je inkopen? Een heleboel vragen waar je in het begin nog niet meteen antwoord op zal hebben. Daarom heb ik, speciaal voor alle startende webshop eigenaressen, een uitgebreid e-book geschreven: In 10 stappen jouw eigen mode webshop starten! Hierin vertel ik je alles over het starten van je eigen webshop. Ook verklap ik alle inkoopadressen in Nederland én in het buitenland waar iedereen altijd zo geheimzinnig over doet. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en meteen goed voorbereid met jouw eigen webwinkel kunt beginnen!

E-book in 10 stappen jouw eigen mode webshop starten
Shop het e-book “In 10 stappen jouw eigen mode webshop” hier in mijn webshop Treasure label!

Maar… naast dit handige stappenplan zijn er natuurlijk ook een aantal onmisbare musthaves die je nodig hebt om met jouw webshop te kunnen starten. In dit artikel vertel ik je wat voor mij de belangrijkste “gadgets” zijn!

Een goede computer en/of laptop

Een beetje een open deur natuurlijk, maar de nummer één musthave is toch echt een goede computer en/ of laptop. Als je een eigen webshop hebt is het belangrijk dat je een snelle workstation hebt met veel geheugen, want – zeker als je de productfoto’s zelf gaat maken en bewerken –  zul je zware programma’s zoals Photoshop dagelijks gebruiken. Als je telkens minutenlang moet wachten om een foto op te kunnen slaan zul je waarschijnlijk al snel de neiging krijgen om heel dat ding uit het raam te gooien. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarnaast is het fijn als je lekker rustig en geconcentreerd kunt werken. Oftewel: geen irritant gezoem van de computer om je oren. Daar heeft het bedrijf Ikbenstil (hoe geweldig is deze naam alleen al?!) iets op bedacht: stille computers! Bij Ikbenstil maken ze stille computers op maat, precies afgestemd op de wensen en behoeftes van jouw bedrijf. Ideaal!

Zelf run ik mijn webshop via mijn iMac en daar ben ik nog steeds blij mee. Wel ben ik rond aan het kijken voor een nieuwe laptop. Mijn oude Packard Bell weigert helaas nog aan te gaan zonder de stekker in het stopcontact. Daarnaast kun je gerust een kop thee zetten én een complete Riverdale aflevering kijken voordat dit oude besje is opgestart. Niet handig als je je webshopzaken buitenshuis wil (of soms moet) regelen. Hoog tijd voor een nieuwe laptop dus! Mocht je nog goede suggesties hebben, laat het me dan zeker even weten in de comments!

Spiegelreflexcamera

Ook al besteed je het maken van productfoto’s uit, een goede spiegelreflexcamera is onmisbaar als je een eigen webshop moet runnen! Wat dacht je bijvoorbeeld van mooie social media foto’s? En waarschijnlijk wil je je webshop ook regelmatig updaten met mooie content. Foto’s die je maakt via een spiegelreflexcamera zien er een heel stuk professioneler uit dan foto’s die je maakt met je telefoon. Zeker als je daarbij bijvoorbeeld een 50mm lens gebruikt, wat zorgt voor een mooi scherptediepte effect. En don’t worry, je hoeft echt niet mega veel verstand te hebben van zo’n apparaat. Heb ik ook niet (de automatische stand is hier favoriet) en toch maak ik hier elke week mooie, scherpe foto’s mee.

Zelf heb ik twee camera’s: de Canon EOS 1100D (inmiddels alweer vrij oud) met een 50mm lens en de compactere Canon Powershot G7X. Deze laatste is een stuk kleiner en daardoor makkelijker mee te nemen. Daarnaast is hij handig voor video’s, want hij heeft een kantelbaar LCD-touchscreen. 

Fotostudio

Begin je met jouw webshop en heb je nog niet veel budget, dan kun je de productfoto’s prima zelf maken. Dat heb ik zelf bij mijn oude webshop ZoYou.nl ook gedaan. Ik had toen een kleine “fotostudio” aan huis met twee lampen met softbox, een statief voor de camera en een witte achtergrondrol. Daarnaast maakte ik gebruik van verschillende paspoppen waarop ik de kleding fotografeerde, om de paspop er later in Photoshop uit te knippen. Dit is natuurlijk een tijdrovend klusje, maar ik vond het leuk om te doen. Plus: je bespaart er natuurlijk een hoop geld mee. Dus wil je ook zelf aan de slag gaan met productfoto’s, investeer dan zeker in een paar goede studiolampen met softboxen en een (witte) achtergrondrol.

Natuurlijk zijn er nog veel meer webshop musthaves te bedenken, zoals een goede printer / cartridge om jouw pakbonnen uit te printen en verschillende apps, maar deze 3 zijn toch wel de belangrijkste en grootste investeringen waar je rekening mee moet houden.

Ik ben super benieuwd naar jouw webshop (plannen)! Laat je het me weten in de comments?

 

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (31), shoe-aholic, chocoladelover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

2 Comments

 1. 30 januari 2019 / 09:42

  ZO gaaf je e-book! En wat een handige tips inderdaad. Dit jaar wil ik sparen voor een nieuwe camera. Ik heb ook de Canon 1100D maar ik ben er echt niet meer tevreden over, die van mij is zo oud…

  • Kristel
   Auteur
   30 januari 2019 / 16:54

   Ah super leuk om te horen, thanks! Jaaa klopt, ik heb ‘m inmiddels ook al heel wat jaartjes, maar op zich maakt ‘ie tot nu toe nog prima foto’s (wel met name met de 50mm lens). Voor welke camera ga je sparen? 🙂 Ben heel benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *