Ik heb mijn eigen tassencollectie gelanceerd!

Ik heb mijn eigen tassencollectie gelanceerd!

Zo ging het vorige artikel nog over het vieren van je successen en nu heb ik zelf een flinke mijlpaal te vieren! Zoals ik al een beetje liet doorschemeren ben ik al een tijdje bezig met een nieuwe collectie voor mijn webshop Treasure label. Dit keer ging het niet om statement shirts, sweaters of andere kleding, maar… mijn eigen tassencollectie! Helemaal in de stijl van Treasure label, dus lekker kleurrijk en met veel dierenprints!

Mijn eigen tassencollectie
Happy met mijn lievelingstas (van dit moment)!

Waarom een eigen tassencollectie?

Goed, laat ik even bij het begin beginnen. Ik verkoop natuurlijk al jaren kleding (en in het begin ook sieraden) online, maar een eigen tassencollectie is toch net even wat anders. Het begon eigenlijk op vakantie in Spanje, waar ik op een dag toevallig binnenliep in een klein winkeltje bomvol kleurrijke tassen. Ik was meteen verliefd en moest er natuurlijk een mee naar huis nemen. Na zo’n 30 minuten (want: keuzestress!) had ik dan eindelijk mijn favoriet gekozen.

“Waar kan ik die kopen?”

Eenmaal thuis kreeg ik er zoveel complimentjes over en regelmatig kwam ook bovenstaande vraag naar boven. Op een gegeven moment vroeg een vriendin: waarom ga je zulke tassen eigenlijk niet zelf verkopen? Eerst wuifde ik het idee een beetje weg, want ik verkocht immers alleen statement shirts en sweaters. Mét grappige, herkenbare designs. Dat was het concept. Daarbij, ik had helemaal geen connecties in de ‘tassenwereld’. Geen idee waar ik zou moeten beginnen. Maar na maanden waren mijn lievelingstas en ik nog steeds onafscheidelijk en bedacht ik me dat het toch wel heel tof zou zijn als ik zo’n tas zelf zou kunnen produceren en verkopen in mijn eigen webshop!

Eigen tassencollectie op Treasurelabel.nl
Een paar van de eerste tassen van mijn eigen tassencollectie

De zoektocht naar een leverancier

Dus begon ik afgelopen juli met het oriënteren naar leveranciers. Het liefst wilde ik de tassen in Nederland laten produceren, want dat is punt één makkelijk en punt twee: dan wist ik zeker dat ze op een verantwoorde manier gemaakt zouden worden. Na een aantal afspraken bij verschillende leerfabrikanten bleek dit echter al snel onmogelijk voor het budget dat ik in gedachten had. Omdat het model van ‘mijn tassen’ veel verschillende kleuren leer bevat, zouden de productiekosten van één tas al op minimaal €100 komen. En ik wilde de tassen niet voor zo’n hoge prijs verkopen.

Goed, dat werd ‘m dus niet. Ik zal je de verdere details van mijn maandenlange zoektocht besparen (lees: urenlang Googlen, mailen, bellen, appen en Facetimen met allerlei partijen over de hele wereld). Heel cliché, maar waar: de aanhouder wint! Uiteindelijk heb ik dus wél een geschikte leverancier gevonden!

Fairtrade tassen

Ik werk nu samen met een atelier in India dat samenwerkt met tientallen onafhankelijke ambachtslieden. Zij zijn allemaal volwassen (18+) en werken voornamelijk vanuit huis met veel passie en liefde aan elke tas. That’s right, alle tassen worden met de hand gemaakt! En dat is niet het enige wat de tassen zo bijzonder maakt, ze zijn namelijk gemaakt van leer leftovers. Kleine stukjes leer die door de grote fabrieken worden weggegooid, krijgen op deze manier dus een nieuw leven!

Kristel met eigen tassencollectie

100% uniek

Omdat de tassen gemaakt zijn van overgebleven leer is het onmogelijk om twee dezelfde tassen te maken. Dat betekent dus dat alle tassen uit de Treasure collectie 100% uniek zijn. Net als jij! Heb je dus een Treasure tas gescoord, dan ben jij de enige met dat exacte model! Dus naast het feit dat de tassen op een eerlijke, duurzame manier worden gemaakt, passen ze ook nog eens perfect bij het Treasure concept en onze slogan: No one is you and that is your power!

Je snapt dat ik nogal excited ben over deze nieuwe collectie 😉 Inmiddels staan de eerste tassen online en stromen de enthousiaste reacties binnen. Zo leuk om te zien! Inmiddels ook nieuwsgierig geworden? Je kunt de vrolijke tassen met dierenprints hier bekijken.

Natuurlijk ben ik ook super benieuwd wat jij van mijn eerste tassencollectie vindt! Laat je het me weten in een reactie?

 

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (29), shoe-aholic, sushilover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

4 Comments

 1. 29 oktober 2019 / 18:17

  Wauw die zien er echt heel leuk uit! Ik houdt wel van kleurrijke tassen

  • Kris
   Auteur
   29 oktober 2019 / 18:18

   Thanks Gea, super leuk om te horen! Gezellig hè, al die vrolijke kleurtjes 🙂 Ik ben benieuwd welk model jouw favoriet is!

 2. 30 oktober 2019 / 09:11

  Ik vind ze zo tof! En wat een prachtig concept ook!

  • Kris
   Auteur
   31 oktober 2019 / 07:15

   Aah super leuk! Dankjewel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *