Hard groeiende webshop? Deze magazijnartikelen heb je nodig!

Hard groeiende webshop? Deze magazijnartikelen heb je nodig!

Oké, dat je een snelle laptop of computer en een goed werkende printer nodig hebt als je een webshop wil runnen zal je waarschijnlijk niks verbazen. En een eigen (thuis)kantoor waar je rustig kunt werken is natuurlijk ook een pre. Maar zeker als je webshop uit zijn jasje groeit zul je merken dat je naast je laptop, productvoorraad en inpakdozen nog wel wat meer nodig hebt. Zo zal je woonkamer niet langer meer kunnen dienen als voorraadruimte. Tijd voor een echt magazijn, liefst mét kantoorruimte, dus! Een eigen ruimte waar je al je fantastische producten kwijt kunt, waar je eventueel zelf productfoto’s kunt maken en jouw bestellingen in kunt pakken. Maar… wat voor kantoor- en magazijnartikelen heb je daar nu allemaal voor nodig?

Magazijnstellingen bij mijn vorige baan Tango Shoes

Magazijnstellingen

First things first: je zal jouw voorraad aan producten toch ergens kwijt moeten. En nu je een eigen magazijn of kantoor tot je beschikking hebt hoef je ze niet meer op te stapelen in dozen. Tijd om een aantal stevige magazijnstellingen te kopen. En dit hoeft zeker niet lelijk te zijn, magazijnstellingen zijn er in allerlei soorten en maten. Zo heb je houten stellingen, industriële stellingen met een houten legbord of zwarte kunststof stellingen. Door alle producten overzichtelijk te rangschikken kun je er direct bij als je bestellingen gaat inpakken.

Inpaktafel

Over bestellingen inpakken gesproken, schaf hier een speciale inpaktafel voor aan. Hierop kun je lekker makkelijk alle inpakmaterialen, zoals kartonnen dozen, inpakpapier of folie, schaar, plakband, en opvulmateriaal kwijt. Je kunt kiezen voor een simpele tafel, maar ook voor een complete inpaktafel met een rolhouder, sorteerbak onder de tafel en basisaccessoires. Op die manier kun je lekker snel en efficiënt je bestellingen wegwerken.

Rolcontainers

Als je alle bestellingen hebt ingepakt moeten die pakketjes natuurlijk ook ergens blijven. Hier heb je rolcontainers voor. Toen ik tijdens mijn afstudeerstage bij Cafe Moda in drukke periodes weleens meewerkte aan het wegwerken van de webshop bestellingen werkten we met meerdere rolcontainers. Zo’n een tot drie containers werden gebruikt voor bestellingen die de deur uitgaan. Daarnaast was er nog een rolcontainer voor de retouren die terugkwamen. Zo kun je alle pakketjes goed gescheiden houden en zie je overzichtelijk wat er iedere dag uitgaat (en ook weer terugkomt).

Magazijn in een leerfabriek in Portugal

Verstelbaar bureau

Iets waar ik persoonlijk echt niet meer zonder kan, is een verstelbaar bureau. De hele dag zitten is natuurlijk niet bepaald gezond voor je, maar toch zul je als webshop eigenaresse heel wat uurtjes achter je computer doorbrengen. Een verstelbaar bureau is dan dé ideale oplossing, want op die manier kun je ook staand gewoon prima doorwerken. Lekker muziekje erbij op de achtergrond en je kunt zelfs dansend nog werken aan je nieuwe marketingacties ;-).

Kantoorkast

Als je dan zo’n mooi verstelbaar bureau hebt, dan wil je natuurlijk niet dat het net lijkt alsof er een bom op is ontploft. Zorg er daarom ook voor dat je voldoende opbergruimte hebt voor al je administratie mappen, notitieblokken en ander papierwerk. Een mooie kantoorkast zorgt voor een opgeruimde werkplek (en dus een opgeruimd hoofd). Vind je zo’n kantoorkast niet mooi staan? Zet er dan een paar gezellige planten op en maak er een gezellig hoekje van door er posters of een inspiratie prikbord boven te hangen.

Geen idee waar je al deze magazijn- en kantoorartikelen aan kunt schaffen? Bij Manutan vind je alles wat je nodig hebt voor op kantoor, in je magazijn of werkplaats. Zo kun je jouw kantoorinboedel onder één “dak” aanschaffen en zo snel mogelijk gaan knallen in jouw nieuwe kantoor / magazijn!

Heb jij een eigen kantoor en/of magazijn voor jouw webshop? Welke kantooritems zijn voor jou onmisbaar? Laat het me weten in een reactie!

Dit artikel bevat een samenwerking

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (31), shoe-aholic, chocoladelover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *