Jouw eigen webshop starten in 10 stappen!

Jouw eigen webshop starten in 10 stappen!

Je kunt er niet meer omheen: steeds meer vrouwen starten een eigen business. Op social media zie je steeds vaker inspirerende verhalen voorbijkomen van meiden die voor zichzelf werken als coach, fotograaf, content creator of een eigen webshop starten. In de Facebookgroep Ambitieuze Meisjes vind je zelfs al meer dan 39.000 (!) ondernemende vrouwen die dagelijks om tips vragen en hun adviezen delen. En ik ben er daar één van!

Het begin van mijn webshop avontuur

Negen jaar geleden begon mijn ondernemersavontuur. Ik startte mijn eerste webshop in 2011 eigenlijk meer als hobby, naast mijn studie Communicatie. Ik was toen 19 jaar oud. In mijn derde jaar volgde ik een half jaar de minor Psychologie waarbij ik maar 1,5 dag in de week naar school hoefde. Ik had dus tijd genoeg om mijn webshop op te zetten. Mijn doel? Ik wilde graag unieke, betaalbare kleding en accessoires verkopen die je niet bij de grote winkelketens zag hangen. Met nul ervaring en zonder businessplan begon ik aan mijn webshop avontuur. Op 1 maart 2011 was het zover: de digitale deuren van mijn eerste webshop ZoYou.nl werden geopend! Ik had toen nooit kunnen bedenken wat er allemaal op mijn pad zou komen en hoeveel ik zou leren in de jaren die daarop volgden.

Jouw eigen webshop starten

Inmiddels zijn we 9 jaar verder en heb ik geen kleding webshop meer, maar mijn eigen tassenmerk Treasure label. Toen ik net met mijn eerste webshop begon had ik geen idee wat er allemaal bij een webshop starten kwam kijken. Ik deed maar wat. Er was toen namelijk nog helemaal niet zoveel kennis beschikbaar over het runnen van een eigen webshop, ze bestonden simpelweg nog niet echt! Alleen bij de grote ketens zoals H&M kon je online kleding shoppen. Inmiddels is de wereld van webshops compleet veranderd zijn er een heleboel webshops bijgekomen. Er zijn zoveel meiden die, net als ik, een eigen mode webwinkel willen beginnen. Zo krijg ik regelmatig berichtjes van meiden die ook de droom hebben om een eigen webshop te starten. Verreweg de meest gestelde vragen zijn:

  • Waar moet ik in hemelsnaam beginnen?
  • Hoe moet ik een webshop bouwen?
  • Waar kan ik kleding inkopen voor mijn webshop?
  • Hoe kun je meer naamsbekendheid krijgen met je webshop?

Grote kans dat jij ook met deze vragen zit, anders had je waarschijnlijk niet op dit artikel  geklikt ;-). Daarom heb ik al mijn kennis van de afgelopen jaren gebundeld in één e-book: In 10 stappen jouw eigen (mode) webshop! Hierin geef ik uitgebreid antwoord op bovenstaande vragen. In deze guide leg ik je dus stap voor stap uit hoe je jouw eigen webshop start en tot een succes maakt, zodat ook jij jouw webshop droom kunt waarmaken!Eigen webshop starten e-book

Kleding inkopen voor webshop

Als je een eigen mode webwinkel gaat beginnen wil je natuurlijk de tofste en populairste (kleding)items inkopen. Alleen: waar haal je die in hemelsnaam vandaan? De vraag die ik de afgelopen jaren het meest heb gekregen over een eigen webshop starten is dan ook: waar koop jij jouw kledingcollecties in? Je begrijpt vast dat de meeste webwinkel eigenaressen niet zomaar gaan verklappen waar ze hun “secret stash” vandaan halen. Dat deed ik ook niet. Telkens als ik die vraag kreeg bleef ik een beetje vaag: “Ach ik koop het in verschillende landen en steden in, Amsterdam, Parijs, Duitsland..”. Natuurlijk ging ik niet zomaar verklappen waar ik mijn collecties, waar ik uren naar had gezocht, precies inkocht. Tot nu dan. Inmiddels koop ik zelf geen collecties meer in, maar werk ik voor mijn tassen collectie samen met een atelier in India. Omdat ik jou ook wil helpen met het starten van je eigen webshop verklap ik in het e-book alle inkoopadressen voor kleding en accessoires waar iedereen altijd zo geheimzinnig over doet!

E-book webshop starten, hoofdstuk 1: Het begin van jouw girlboss carrière

Hoe kun je een webwinkel beginnen?

Het e-book is ingedeeld in 10 stappen om jouw eigen webwinkel te beginnen. Aan het einde van deze 10 stappen staat jouw eigen webshop online en ben jij helemaal voorbereid op jouw girlboss carrière! Nieuwsgierig? Hieronder deel ik graag alvast wat meer informatie over elk hoofdstuk:

Hoofdstuk 1: het begin van jouw girlboss carrière

Je hebt besloten om je eigen webshop te gaan starten. Super spannend! Zoals je misschien al hebt gemerkt komt er een heleboel op je af. Waar ga je kleding voor jouw webshop inkopen? Hoe maak je je eigen webshop? Wat komt er allemaal bij kijken? En waar begin je überhaupt? In dit hoofdstuk beginnen we bij het begin: het bedenken van een sterk concept (stap 1), de doelgroep bepalen (stap 2) en jouw webshop officieel maken (stap 3). Hier vertel ik alles wat je moet weten over de Kamer van Koophandel, een zakelijk rekeningnummer, het kostenplaatje en de Belastingdienst.

Hoofdstuk 2: van idee naar brand

In dit hoofdstuk leer ik je om een sterke branding te ontwikkelen voor jouw webshop (stap 4). Er zijn inmiddels veel concurrerende webshops, dus het is belangrijk dat jij opvalt en dat het totaalplaatje klopt. Ik vertel je graag waar je allemaal op moet letten, zodat je niets over het hoofd ziet bij het starten van jouw webshop.

Webshop starten e-book, hoofdstuk 2: van idee naar brand

Hoofdstuk 3: the good stuff

Het allerleukste van een eigen webshop hebben is natuurlijk inkopen doen (stap 5)! Zoals ik eerder al zei verklap ik in het e-book alle inkoopadressen voor kleding en accessoires in Nederland én het buitenland. Dit bespaart je uren (of zelfs weken) zoekwerk! Verder leg ik je ook precies uit hoe het inkopen van kleding nu precies werkt en hoe je je prijs kunt bepalen.

Hoofdstuk 4: jouw online etalage

Je kunt nog zo’n fantastische collectie hebben ingekocht, als je webshop niet staat als een huis heb je daar niets aan. Het is dus heel belangrijk dat je webshop er professioneel uitziet, maar ook dat alles 100% goed werkt. Het bouwen van je webshop (stap 6) is dus enorm belangrijk! Daarnaast is goede content natuurlijk ook van groot belang (stap 7). Dus duidelijke productfoto’s, mooie sfeerfoto’s en goede teksten. Benieuwd hoe je je webshop kunt bouwen, welk systeem het beste is en waar je allemaal op moet letten? In dit hoofdstuk vertel ik je alles wat je moet weten over jouw online etalage, oftewel: jouw eigen webshop.

Hoofdstuk 5: verstuur geen bestellingen, maar cadeautjes

Als bovenstaande stappen zijn doorlopen is het natuurlijk belangrijk om na te denken over de verzending van je bestellingen (stap 8). Want: hoe ga jij je pakketjes verzenden? Je moet hierbij niet alleen nadenken over welke postleverancier je gaat gebruiken, maar ook over het uiterlijk van jouw pakketjes. Ik geef je graag een aantal tips over het verzenden van jouw webshop bestellingen en vertel je hoe je je verzendkosten zo laag mogelijk houdt.

Hoofdstuk 6: plan de campagne

Je hebt een toffe collectie bij elkaar geshopt, de webshop staat klaar om live te gaan en je bent helemaal klaar voor de eerste bestellingen. Maar.. hoe ga je nu jouw doelgroep bereiken? Helaas moet je daar iets meer voor doen dan alleen je webshop live zetten. Het is dus belangrijk om een duidelijk marketingplan op papier te zetten (stap 9). Welke acties ga je wanneer doen om jouw webshop bekend te maken bij de juiste doelgroep? In dit hoofdstuk help ik je al een eind op weg.

Hoofdstuk 7: sell your stuff

Oftewel: schreeuw het van de daken (stap 10)!

Hoofdstuk 8: mijn persoonlijke ervaringen

Tot slot wil ik je graag nog een paar dingen meegeven waar ik de afgelopen 9 jaar van heb geleerd. Want het runnen van een eigen webshop is (naast de leukste baan in de wereld), natuurlijk ook gewoon keihard werken en dat is (helaas) echt niet altijd rozengeur en maneschijn.

Hoofdstuk 9: girlboss boeken

In dit laatste hoofdstuk deel ik mijn 12 favoriete “girlboss” boeken die mij hebben geïnspireerd of waar ik veel van heb geleerd bij het runnen van mijn eigen webshops.

Wil jij dit jaar jouw eigen webshop starten, maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Dan is dit e-book alles wat je nodig hebt, zodat jij ook jouw webshop droom uit kunt laten komen! Nieuwsgierig geworden? Het e-book is hier te bestellen voor maar €19,95. Het e-book is een pdf-bestand van 43 pagina’s en is in het Nederlands geschreven.

Heel veel succes! En mocht je het e-book aangeschaft hebben, dan ben ik natuurlijk super benieuwd wat je ervan vindt! Laat je het me weten in de comments?

 

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (31), shoe-aholic, chocoladelover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *