Interessante webinars waar je als online ondernemer echt iets aan hebt

Interessante webinars waar je als online ondernemer echt iets aan hebt

Als je op deze blogpost hebt geklikt heb jij waarschijnlijk ook een eigen online onderneming. Of dit nu een blog, webshop, (online) dienst of iets anders is; als online ondernemer ben je natuurlijk altijd op zoek naar meer ideeën en kennis om te kunnen groeien. Ik vind het zelf heel fijn om mijn kennis bij te spijkeren via interessante webinars. Het is een beetje zoals teruggaan naar school, maar dan online. En zonder irritante klasgenoten. En je kunt eindelijk zelf bepalen waar jij meer kennis over wil hebben. En als je het beu bent zet je ‘m gewoon af. Pff kon dat ook maar toen ik nog op school zat. Anyway, webinars volgen is dus alleen maar win-win-win! Maar.. hoe weet je nu welke webinars interessant zijn? Ik geef je in dit artikel een paar van mijn favoriete webinars!

Aartjan van Erkel

Heb je een eigen website of webshop en wil je deze nog succesvoller maken? Aartjan weet hier alles van! Ik volg hem al een tijdje en heb ook zijn boeken gelezen. Hierin vertelt hij op een super duidelijke, leuke manier hoe je je website tot een succes kunt maken. En dit kun je dus al doen met verrassend kleine aanpassingen die eigenlijk zo logisch en simpel zijn, dat je je afvraagt waarom je dat zelf nog niet eerder hebt bedacht of toegepast. Zo vertelt hij in zijn webinars bijvoorbeeld hoe je door betere teksten en bepaalde woorden te gebruiken meer zal verkopen. Heel interessant! Omdat ik hem al een tijdje volg via zijn nieuwsbrief en boeken zijn de webinars voor mij vooral een fijne reminder.

 

Sophie van So V’s Choice

So V’s Choice

Ik heb Sophie van So V’s Choice geloof ik ontdekt via Facebook. Sophie helpt en inspireert ambitieuze vrouwen, onderneemsters en onderneemsters to be om meer rust en balans te creëren in hun leven zodat zij het maximale uit zichzelf, hun leven en hun bedrijf/carrière kunnen halen. Haar specialisatie? De wet van aantrekking. Iets wat ik heel interessant vind. It’s all about de juiste mindset! Ik volg haar al een tijdje en begin december viel mijn oog op een berichtje over het So V’s Science of Getting Rich webinar. Je snapt dat mijn interesse meteen was gewekt 😉  Dus gaf ik mezelf meteen op en heb ik echt 2 uur lang vol aandacht geluisterd. Sophie vertelde hoe je door middel van je eigen mindset jouw eigen financiële vrijheid kunt creëren. Het was een complete workshop met handige tips, zodat je het maximale uit jezelf, je leven en je bedrijf/carrière kunt halen. Sophie is een super positief persoon en kan heel gepassioneerd vertellen, dus na die 2 uur zat ik vol nieuwe energie. Heel fijn en leerzaam, niet eens alleen voor online ondernemers maar eigenlijk voor iedereen!

Mark Bongers

Als je een Facebook pagina voor jouw bedrijf hebt kan het je niet ontgaan zijn: door het nieuwe Facebook algoritme wordt het steeds moeilijker om jouw volgers te bereiken. Iets wat mij heel erg frustreert. Ik heb mijn bedrijfspagina gelukkig al in 2011 opgezet, toen was het nog een stuk makkelijker om je doelgroep te bereiken. Hierdoor heb ik nu (zonder “nep” volgers te kopen) ruim 11.000 volgers op Facebook. Er bestonden vroeger namelijk nog geen Facebook advertenties en mensen die jouw bedrijf volgden kregen ook alle Facebook posts van jou in hun tijdlijn te zien. Helaas is dit enorm veranderd. Tegenwoordig bereik je nog maar een paar procent van alle mensen die jouw bedrijf volgen. Zo zonde en frustrerend.

Nu zie ik weleens vaker advertenties op Facebook voorbijkomen van “Facebook goeroes” die vertellen hoe je je doelgroep nog wél kunt bereiken via Facebook. Zo kwam er ook een berichtje voorbij van Mark Bongers. Dat ging over een Online Facebook Messenger Bot training, dus hoe je via Facebook Messenger meer kunt halen uit jouw bedrijf. Ik heb dit webinar gevolgd en moet eerlijk zeggen dat ik een beetje bang was dat het nogal saai zou worden. Maar dat was gelukkig niet het geval, ik heb als een gek mee zitten schrijven bij alles wat hij vertelde. Mark heeft heel veel kennis over Facebook Marketing en vertelt hier op een hele duidelijke, fijne manier over. Zeker een tip als je je meer wil verdiepen in Facebook marketing!

Zoals je ziet gaan deze webinars over heel verschillende onderwerpen, maar ik weet zeker dat je als online ondernemer aan alledrie veel zult hebben! Ga er dus een keer een avond goed voor zitten met een lekkere kop thee en een notitieboek bij de hand. Het is nooit verkeerd om wat bij te leren toch 😉

Volg jij ook weleens een webinar en welke is jouw favoriet? Ik ben heel benieuwd!

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (31), shoe-aholic, chocoladelover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *