Handige musthaves voor jouw (thuis)kantoor

Werk jij ook regelmatig vanuit huis of heb je misschien zelfs een eigen kantoor? Dan weet je vast al wel dat het belangrijk is om een goedwerkende (snelle!) laptop of computer te hebben en een comfortabele bureaustoel. Dat is niks nieuws natuurlijk. Maar heb je ook al aan onderstaande handige musthaves voor jouw (thuis)kantoor gedacht?

Zitten is ongezond

Ze zeggen niet voor niets: zitten is het nieuwe roken. Alleen kun je hier helaas niet zo heel veel mee als je een kantoorbaan hebt. Ook bij het runnen van een eigen webshop ontkom je er niet aan: mails versturen, social media planning maken, foto’s bewerken, nieuwe producten uploaden, orders uitprinten… Dit doe je nu eenmaal allemaal achter je computer of laptop. De oplossing? Een zit-sta bureau! Ik heb er zelf een in mijn thuiskantoor en moet zeggen: beste. aankoop. ever. Ik begin de dag vaak zittend, maar na een paar uur merk ik gewoon dat mijn concentratie een stuk lager is en mijn lichaam vermoeid aanvoelt. Het enige wat ik dan hoef te doen is een slinger geven aan de slinger en voilà: ik kan lekker staand verder werken. Ik merk vaak meteen dat ik hier meer concentratie van krijg en je schijnt er ook nog eens calorieën mee te verbranden. Win-win situatie als je het mij vraagt.

Chaos

Ziet jouw bureau er ook vaak uit alsof er een bom ontploft is? Ga dan als de wiedeweerga naar de stad en haal een paar grote ringbandmappen. Of nu je toch al naar je beeldscherm zit te kijken, bestel ze online. Ik kan niet zonder mijn grote, roze mappen. Hier bewaar ik o.a. alle inkoopbonnen, orders en zakelijke post in. Lekker overzichtelijk. Tip: vergeet niet om ze goed te rangschikken en er, eventueel met letter en cijfer stickers, duidelijk op te vermelden wat er in de mappen zit. Zo heb ik alles per jaar geordend. Super handig!

Real life Pinterest

Over chaos gesproken: ik weet niet hoe het bij jou zit, maar bij mij vliegen de ideeën de hele dag door mijn hoofd. Ik schrijf dan ook altijd alles op in een notitieboekje of op mijn to-do lijst. Maar wat nog hoog bovenaan mijn “thuiskantoor wishlist” staat: een handig en stylish prikbord! Hoe handig om hier allerlei ideeën op te pinnen?! Een soort real life Pinterest. In mijn geval zou ik hier dan foto’s en quotes als inspiratie voor de nieuwe t-shirt collectie op prikken. Maar je kunt hier natuurlijk ook foto’s van grote mijlpalen, kaartjes, publicaties in magazines of belangrijke notes en ideeën op kwijt. Super leuk, handig én inspirerend.

Heb jij nog een handige musthave voor in je (thuis)kantoor? Ik ben benieuwd!

Dit artikel bevat een samenwerking

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (31), shoe-aholic, chocoladelover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *