Freelancer worden: droombaan of gedoe?

Lekker werken met je voetjes in het zand, laptop op schoot en als achtergrondgeluid de golven van de zee. Cocktail in je linkerhand, tropische salade voor je neus en jij bent klaar om aan de slag te gaan voor jouw eigen klanten. Geef eens eerlijk toe: heb jij stiekem ook weleens zitten wegdromen bij deze gedachte terwijl je in werkelijkheid achter je bureau “voor de baas” aan het werken was? Je bent niet de enige! Het is dan ook niet gek dat veel vrouwen (en mannen trouwens ook) hun veilige baan vaarwel zeggen en freelancer wordenBye bye financiële zekerheid, sleur en (vervelende) collega’s, hello vrijheid, afwisseling en flexibiliteit.

Vrijheid, blijheid

Eén van de grootste voordelen van werken als freelancer is dat je overal kunt werken waar je maar wil. Of dat nu op een of ander tropisch strand aan de andere kant van de wereld is, in je eigen (thuis)kantoor of in dat gezellige koffietentje op de hoek. Daarnaast kun je natuurlijk je eigen uren indelen. Kom je ’s ochtends je bed echt niet uit, maar ben je in de avond super productief? Dan begint jouw werkdag gewoon lekker wat later en werk je in de avond door. Niemand die jou vertelt dat je per se van 09.00u tot 17.00u verplicht achter je bureau moet zitten.

Maar natuurlijk is freelancen niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Je moet namelijk over een flinke dosis doorzettingsvermogen bezitten en er ook tegen kunnen dat je inkomen elke maand weer anders is. Als freelancer ben je helemaal zelf verantwoordelijk voor het geld dat er elke maand binnenkomt. En wat dacht je van de administratieve rompslomp? Ook dit zul je, zeker in het begin, allemaal zelf moeten doen.

Freelancer worden zonder gedoe

Inschrijven bij de Kamer van Koophandel, factureren, overeenkomsten maken, BTW aangifte doen, zelf pensioen opbouwen… Dit komt ook allemaal bij het freelance avontuur kijken. Droom jij stiekem al een tijdje van een eigen onderneming, maar houdt bovenstaande jou tegen om freelancer te worden? Dan heb ik goed nieuws voor je: tegenwoordig is het mogelijk om meteen als freelancer aan de slag te gaan. Via het platform Verloning.nl kun je namelijk facturen versturen en je opdrachtgevers beheren. Zonder dat je hiervoor een inschrijving bij de KvK nodig hebt! Mocht je twijfelen of freelancen wel iets voor jou is, dan kun je op deze manier dus toch meteen aan de bak. Ook kun je via Verloning sparen, je vakantiegeld regelen en pensioen opbouwen. Freelancer worden zonder gedoe dus, klinkt relaxed toch?

Persoonlijk vind ik het fijn dat ik het allebei heb: een parttime baan op kantoor met gezellige collega’s en financiële zekerheid én een eigen onderneming met vrijheid om mijn eigen uren en werkzaamheden te bepalen, namelijk mijn webshop.

Droom jij ook van een leven als freelancer? 

 

Dit artikel bevat een samenwerking

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (31), shoe-aholic, chocoladelover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

2 Comments

 1. 22 mei 2019 / 08:03

  Wat een leuke post! Werken als freelancer is zeker niet altijd makkelijk, maar ik ben heel erg blij dat ik deze stap heb gezet :D.

  • Kris
   Auteur
   22 mei 2019 / 18:09

   Thanks Anna! Super tof dat je die stap hebt gemaakt inderdaad! Leuk om jouw ervaringen op je blog te lezen ook 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *