8 dingen die elke thuiswerkende girlboss herkent

8 dingen die elke thuiswerkende girlboss herkent

Heb jij ook een eigen bedrijf of werk je regelmatig thuis? Dan weet je vast wel dat thuiswerken veel voordelen, maar toch ook wat nadelen heeft. Ben jij een thuiswerkende girlboss? Dan herken je vast de volgende 8 punten 😉

1. But first… coffee! De dag begint (na een aantal keer hard snoozen) altijd met een kopje koffie (of in mijn geval: groene thee). Altijd. Anders kan er natuurlijk niet gewerkt worden.

2. Na de koffie / thee start je je computer op en realiseer je je even hoe chill het is dat je vandaag niet in de file of een overvolle trein hoeft te staan om naar je werk te gaan zoals de rest van Nederland. Hoera, blijft een fijn gevoel.

3. Messy hair, don’t care. Je werkt thuis vandaag, dus waarom zou je je kapsel in model brengen? Hetzelfde geldt trouwens voor de rest van je look. Lekkere oversized trui (of joggingpak?) aan en gaan! Om vervolgens later op de dag regelmatig even te schrikken van je eigen reflectie in het beeldscherm. Oeps.

En dit kun je dus ook prima tussen het werk door even doen als thuiswerkende girlboss 😉

4. In je eentje thuiswerken kan natuurlijk ook best eens eenzaam zijn. Ikzelf heb vaak de tv of vlogs van Jamie Li of Yara Michels op de achtergrond aanstaan. Zij voelen met hun gezellige “geklets” inmiddels bijna aan als vriendinnen 😉 Maar natuurlijk is de radio ook een goede optie om de stilte een beetje te doorbreken. En dan wel ongegeneerd keihard meezingen natuurlijk. Hoort erbij.

5. Eén van de grootste gevaren voor alle thuiswerkende girlbosses: het huishouden. Snel nog even de vaat wassen of een wasje draaien. En hey, eigenlijk kan de vloer ook wel een grondige schoonmaakbeurt gebruiken. Voordat je het weet ben je 2,5 uur verder en ben je nog niet aan je work to-do list toegekomen. Zo vervelend! Afleiding noemen ze dat. Of uitstelgedrag 😉

6. Nog zoiets vervelends: Facebook. Ga je even snel iets posten of een privé berichtje van een klant beantwoorden, zie je ineens de meest schattige kattenfilmpjes voorbij komen. Die moet je natuurlijk even bekijken.

Zo eens met deze quote

7. Snacks. Ze liggen thuis binnen handbereik, heel gevaarlijk (in ieder geval wel voor een snoepkont zoals ik). Zeker als je even inspiratieloos bent is dat natuurlijk het perfecte excuus om even te snacken (of ben ik hier de enige in?).

8. Onvermijdelijk: ’s avonds werken. Ik durf te wedden dat veel (thuiswerkende) girlboss nachtbrakers zijn. Of in ieder geval regelmatig ’s avonds doorwerken. Er moeten immers deadlines gehaald worden en ’s avonds worden we in ieder geval niet constant lastig gevallen met mailtjes. Doordat je als girlboss je eigen tijd in kan delen (heerlijk!) kun je natuurlijk werken wanneer je het meest productief bent. Kun je ’s middags mooi een terrasje pakken als het zonnetje schijnt 😉

Herken jij jezelf ook in bovenstaande punten? En wat vind jij het grootste voordeel / nadeel aan thuiswerken?

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (29), shoe-aholic, sushilover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

6 Reacties

 1. 26 augustus 2017 / 8:10 pm

  Ergens lijkt me het ook wel heel fijn om gewoon je eigen tijd in te kunnen delen.. maar ik denk dat ik dna juist weer het typ ben dat op de verkeerde tijden gaat werken waardoor het ritme binnn no time weg is. Dus hoe fijn het me ook lijkt voorlopig blijf ik nog even voor een baas werken met vaste tijden en opdrachten, haha:)

  • 28 augustus 2017 / 9:49 am

   Ja dat kan ik ook wel begrijpen hoor, je moet inderdaad heel veel discipline hebben als je thuis werkt. Je kunt ook een combi doen, zoals ik. Parttime voor een baas, parttime voor jezelf. Maar iedereen moet natuurlijk doen waar hij / zij zich goed bij voelt! Niks mis met vaste tijden en opdrachten bij een baas 😉

 2. 27 augustus 2017 / 7:27 am

  Herkenbaaaaar! ?

  En mensen denken ook dat ik alle tijd heb…. Omdat ik thuiswerk en studeer … Echt niet..

  • 28 augustus 2017 / 9:51 am

   Ojaaa klopt! Dit puntje ben ik helemaal vergeten toe te voegen in het artikel. Ook mega herkenbaar 😉 Thanks voor de toevoeging!

 3. 27 augustus 2017 / 2:14 pm

  heel herkenbaar maar zooo heerlijk dat ik dit mag doen. Mensen helpen, mijn eigen succesvolle bedrijf opbouwen en binnenkort mijn man met vervroegd pensioen laten gaan. This is the life!

  • 28 augustus 2017 / 9:55 am

   Klinkt inderdaad super! Goed bezig! ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *