5 uitspraken die elke webshop eigenaresse herkent

5 uitspraken die elke webshop eigenaresse herkent

Werk jij ook elke dag (of parttime) vol passie aan jouw eigen webshop? Super leuk, maar de kans is groot dat niet iedereen om je heen precies beseft wat dat inhoudt. Wedden dat onderstaande vragen en uitspraken jou bekend voorkomen?

“Maar wat doe jij dan de hele dag?”

Deze vraag krijg je standaard op feestjes als je vertelt dat je een eigen webshop runt. Dat is dan ook precies de reden dat ik de rubriek Dagboek van een webshop eigenaresse in het leven heb geroepen. Want naast de hele dag een beetje achter de computer zitten, social media checken en lunchen zijn we natuurlijk ook gewoon druk bezig met inkopen doen, foto’s maken, productteksten schrijven, vragen van klanten beantwoorden, blogartikelen schrijven, marketing, nieuwsbrieven maken, bestellingen inpakken, naar het postkantoor racen en tot in de late uurtjes nog “even snel” de administratie bijwerken.

Kristel de Bie - Wild One shirt

“Dan word jij zeker wel slapend rijk”

Jup, er zijn nog steeds mensen die denken dat je €50 winst maakt, als je een product inkoopt voor €20 en verkoopt voor €70. Klopt natuurlijk ook, als we geen 21% BTW zouden hoeven afdragen van elk product, de verpakkingsmaterialen gratis waren en PostNL op vrijwillige basis alle pakketjes zou versturen. Stinkend rijk word je van zo’n webshop joh.

“Mag ik vragen wat je nou precies omzet per maand?”

Deze vraag heb ik al ontelbaar vaak gekregen. Voornamelijk van vage kennissen op verjaardagsfeestjes. Het antwoord? Nee. Ik vraag jou toch ook niet wat je elke maand verdient?

“Ik wil ook een webshop beginnen. Waar koop jij jouw producten in?”

De meeste webshop eigenaren zullen niet zo snel verklappen waar ze hun kostbare schatten inkopen. Vaak heeft er heel wat bloed, zweet en tranen gezeten in het zoeken naar de perfecte inkoopadresjes. En tijd. Heel veel tijd. Dan ga je deze waardevolle informatie natuurlijk niet zomaar weggeven. Altijd als mij werd gevraagd waar ik mijn kledingcollecties inkoop, deed ik daar maar een beetje vaag over. “Oh overal en nergens, Amsterdam, Duitsland, Parijs…”. Tot begin dit jaar dan. Want in mijn e-book verklap ik dus wél inkoopadressen voor kleding en accessoires om startende webshop ondernemers te kunnen helpen. Ssht.. niet verder vertellen hè 😉

Kleding inkopen Treasure label

“Ik ben een influencer, kun je mij gratis producten opsturen zodat ik reclame voor jouw webshop kan maken?”

Ik weet zeker dat élke webshop eigenaresse deze vraag regelmatig in haar inbox ziet verschijnen. En dan vaak ook van 14-jarige meisjes met 500 volgers. Als je op al deze verzoekjes in had moeten gaan, dan zou je webshop nu waarschijnlijk hartstikke leeg zijn. Wat kan helpen? Maak een speciale pagina op je webshop aan voor samenwerkingen. Vermeld hierop duidelijk wie jouw doelgroep is en waar influencers aan moeten voldoen om in aanmerking te komen voor een samenwerking. Bijvoorbeeld minimaal 10.000 volgers, gemiddeld 250 reacties op een post, screenshot sturen van de doelgroep statistieken etc. Dan kun je hier voortaan altijd naar verwijzen.

Welke van bovenstaande uitspraken hoor jij ook regelmatig voorbijkomen? En kun je er misschien nog een aan dit rijtje toevoegen? Laat het hieronder weten in een reactie, ik ben benieuwd!

Waardevolle webshop tips in je mailbox ontvangen?

Als je je inschrijft voor deze mailing ontvang je één tot twee keer per maand waardevolle tips om jouw webshop te laten groeien.

5 uitspraken die elke webshop eigenaresse herkent

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (31), shoe-aholic, chocoladelover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. 5 september 2019 / 07:49

    Wat een heerlijk artikel. Van een webshop word je inderdaad niet snel rijk, maar het is wel super leuk :D. En oh, die berichten van 14-jarige meisjes, het zou verboden moeten worden. Ik word er elke dag mee overspoeld, vreselijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *