5 items die je wil hebben in jouw home office

5 items die je wil hebben in jouw home office

Heb jij ook een eigen bedrijf of blog en werk je daarom vaak vanuit huis? Dan wil je je werkplek natuurlijk zo fijn en inspirerend mogelijk maken. Het leuke van thuiswerken is dat je jouw werkplek(je) helemaal zelf kunt inrichten! Zeker als je een aparte ruimte hebt om in te werken zijn er een aantal dingen die hierin, naast een iMac of macbook en supersnelle wifi, niet mogen ontbreken.

Wauw copy paste naar mijn kantoor please! Bron foto links: style-files.com, bron foto rechts: Mañana Mañana

1. Inspirerende quotes

You love it or you hate it.. maar I love it! Een muur vol met inspirerende quotes en andere toffe posters. Het maakt je thuiskantoor meteen gezellig en het zorgt ervoor dat je elke dag lekker geïnspireerd begint. Zo hangt hier bijvoorbeeld de quote: Chill, it’s only chaos, om me eraan te herinneren dat ik me niet zo druk hoef te maken als ik in de stress schiet. Daarnaast heb ik onlangs een nieuw exemplaar voor aan de muur van mijn home office gekocht: de geweldige spiegel in de vorm van een oog. Love it! Kijk voor inspiratie maar eens bij Mañana Mañana, zij verkopen echt hele toffe prints voor aan de muur!

2. Verstelbaar bureau

Eén van de fijnste dingen aan mijn werkplek vind ik mijn verstelbaar bureau. De hele dag zittend werken is natuurlijk niet bepaald gezond en daarnaast merk ik ook dat ik eerder moe wordt van al dat zitten. Daarom heb ik nu sinds ongeveer een jaar een verstelbaar bureau dat ik omhoog kan zetten. Meestal begin ik de dag staand te werken en na een paar uur zet ik ‘m weer op de ‘normale’ stand. ’s Middags heb ik vaak last van een middagdip en dan ga ik weer even staan. Ik merk dat ik dan meteen meer energie heb en vaak ook nieuwe ideeën krijg. Heel handig en natuurlijk veel beter voor je gezondheid om niet de hele dag alleen maar te zitten. Het fijne van zo’n bureau is ook dat je ‘m precies goed kunt instellen voor je armen etc. En dat hoeft nog niet eens duur te zijn, mijn zit/sta bureau komt gewoon van de IKEA en kost €169. Beste investering voor je thuiskantoor ever!

3. Comfy stoel

En als je dan toch dat bureau naar beneden hebt, kun je er net zo goed een toffe stoel aanzetten. Die natuurlijk ook heel lekker zit, wel zo belangrijk 😉 Als jij ook een verstelbaar bureau hebt hoef je niet per se een verstelbare stoel te hebben, want je kunt je bureau gewoon afstellen op jouw stoel. Dus weg met die saaie bureaustoel en say hi tegen een tof roze of velvet exemplaar. Wedden dat dat veel lekkerder werkt?

kast op maat

4. Opbergruimte

Niets is zo vervelend dan een overvol bureau met al je notitieboekjes, mappen, agenda en andere boeken. Als je een (succesvolle) blogger bent heb je ook nog eens te maken met allerlei pakketjes die je van merken ontvangt (it’s a tough job but someone’s gotta do it). Zorg daarom voor genoeg opbergruimte! Heb je bijvoorbeeld te maken met een schuine wand in jouw home office? Dan kun je hiervoor perfect een kast op maat laten maken, zo kun je jouw werkkamer optimaal benutten en verlies je er geen ruimte mee. Weg troep, met als resultaat een altijd opgeruimd bureau. En je weet wat ze zeggen: een opgeruimde werkplek is een opgeruimd hoofd. En als je dan toch bezig bent, kun je meteen een garderobekast op maat laten maken. Wat lijkt me dat heerlijk, een opgeruimde slaapkamer zonder rondslingerende kleding! Of nog beter: een inloopkast.. Sorry ik dwaal even af 😉

Of je er nu een hele urban jungle van maakt het of lekker simpel houdt: planten zijn onmisbaar op je werkplek! Bron foto rechts: VTwonen

5. Planten

Onmisbaar in jouw kantoor: een paar mooie planten. Geen groene vingers? Vooruit, cactussen mogen ook. Er is bewezen dat planten een positief effect hebben op de werkplek. Zo zorgen ze voor een goede luchtvochtigheid, een gezonde en schone lucht en zelfs geluidsabsorptie. En dat zorgt er natuurlijk weer voor dat jij lekker productief je werkdag in kan vullen. Need I say more?

Werk jij ook regelmatig vanuit huis? En wat mag er dan niet in jouw thuiskantoor ontbreken?

LET’S KEEP IN TOUCH: INSTAGRAMBLOGLOVINFACEBOOK ☆

Dit artikel is een samenwerking

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (31), shoe-aholic, chocoladelover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

2 Comments

 1. 9 december 2017 / 08:13

  Wat een leuke tips, ik ben gek op allerlei plantjes om je heen. <3
  En ja inspirerende quotes vindt ik geweldig.
  Liefs,
  Evelien

  • Kris
   Auteur
   9 december 2017 / 11:36

   Jaaa plantjes maken het meteen sfeervol he! Helaas ben ik niet super in het in leven houden van planten, maar cactussen zijn ook leuk om naar te kijken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *