10x social media ideeën voor jouw webshop

Social media ideeën webshop

Heb jij een eigen webshop? Dan wil je natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen uit jouw doelgroep jouw super toffe shop weten te vinden! Maar met inmiddels duizenden webshops in Nederland is dat best wel lastig. Je zal op de één of andere manier toch op moeten vallen. Eerder schreef ik al hoe je je webshop offline kunt promoten, maar de meest gebruikte manier om je doelgroep te bereiken is natuurlijk social media.

Social media webshop

Met mijn webshop Treasure label ben ik vooral actief op Facebook en Instagram. Het liefst post ik elke dag iets nieuws om onder de aandacht bij mijn volgers te komen, maar na jaren een eigen webshop runnen weet ik dat het soms best lastig is om telkens weer nieuwe content te bedenken. Grote kans dat jij ook regelmatig denkt: “Wat moet ik nu in hemelsnaam weer posten?” Daarom deel ik in dit artikel 10 social media ideeën voor jouw webshop!

1. Let’s meet

Mensen kopen eerder van mensen en niet van bedrijven. Laat jezelf dus zien op de social media kanalen van jouw webshop! Deel een foto en vertel daarbij uitgebreid wie je bent, wat je hobby’s zijn, waarom je met jouw shop bent begonnen en wat je precies doet. Durf je nog een stapje verder te gaan? Maak dan een enthousiaste Instagram Story waarin je meer over jezelf vertelt! Heb je werknemers in dienst? Laat hen ook eens zien op social media!

2. At the office

Waarschijnlijk vind je het zelf altijd leuk om een kijkje in iemands huis of kantoor te nemen. Dat vinden jouw volgers natuurlijk ook! Deel daarom eens een foto van jouw werkplek. Ook als je geen fancy kantoor hebt, maar gewoon lekker aan de keukentafel werkt, vinden jouw volgers dat leuk om te zien.

3. Challenge

Daag jouw volgers uit en bedenk een toffe challenge voor ze! Zo deelde ik met Treasure label vorige jaar elke maandag een Monday Challenge om de week met een blij gevoel te beginnen. Zo’n Monday Challenge varieerde van “Kijk vandaag minstens één inspirerende Ted Talk” tot “Deel 5 prestaties waar je trots op bent”. Zo’n challenge zorgt gelijk voor meer interactie met je volgers. Tip: maak hier een vaste rubriek van op social media.

4. Reviews

Deel een toffe review van een van jouw happy customers. Liefst met een leuke foto van haar samen met het product dat ze in jouw shop heeft gekocht. Extra leuk is om die persoon op de social media van je webshop in het zonnetje te zetten met een mini interview. Zo heb je leuke content én meteen positieve reclame voor jouw shop.

5. Sneak peeks

Ben je druk bezig met het produceren van een nieuwe collectie of ga jij regelmatig een dagje inkopen doen? Neem jouw volgers mee in het proces en deel alvast een paar toffe sneak peeks. Ook kun je hierbij meteen gebruikmaken van de mening van jouw volgers. Heb je een kleding webshop? Plaats dan bijvoorbeeld een poll in jouw Stories met twee foto’s van verschillende jurkjes en vraag welke van de 2 jouw volgers het leukst vinden. Het jurkje met de meeste stemmen koop je natuurlijk in!

Droom jij van een eigen webshop? Klik hier voor mijn e-book “In 10 stappen jouw eigen (mode) webshop!”

6. Pretty pakketjes

Roze folie, tof inpakpapier, stickers met jouw logo, confetti.. Maak jij van jouw bestellingen ook altijd een feestje? Laat dit dan zien op social media!

7. Inspirerende quotes

Inspirerende of grappige quotes doen het altijd goed! Pinterest is hierin je best friend. Of maak in Canva zelf een mooie template voor jouw quotes, zodat het helemaal aansluit bij jouw huisstijl. Je kunt deze template vervolgens voor elke quote gebruiken, lekker makkelijk! Let er natuurlijk wel op dat de quotes die je deelt wel met jouw shop of concept te maken hebben en in ieder geval aansluiten bij jouw doelgroep.

8. Producten in actie

Verkoop je kleding in jouw webshop? Maak dan eens een korte video waarin je laat zien hoe een bepaald kledingstuk te combineren is. Verkoop je interieur items? Laat dan in een video zien hoe bepaalde items in jouw interieur staan. Verkoop je bepaald eten of food gerelateerde producten? Organiseer een gezellig diner en maak hier een sfeervideo van! Origineel én bewegend beeld geeft meteen een beter beeld van jouw producten.

9. Sharing is caring

Ga op zoek naar Instagrammers die precies in jouw doelgroep vallen en benader ze voor een samenwerking. Zij een tof shirt, complete nieuwe outfit, sieraden, toffe posters (of wat je dan ook verkoopt) en jij hebt mooie nieuwe content die je natuurlijk op jouw webshop social media kunt delen. Het belangrijkste is trouwens dat degene met wie je samenwerkt 100% aansluit bij jouw shop en concept, ook al heeft ze niet tienduizenden followers. Uit ervaring weet ik dat een samenwerking met iemand die 5000 volgers heeft maar helemaal in jouw doelgroep past en super enthousiast is over jouw producten veel meer oplevert dan een samenwerking met iemand die 20.000 volgers heeft maar elke dag iets anders promoot.

10. Q&A

Grote kans dat je een hoop vragen krijgt van jouw klanten en/of volgers. Beantwoord deze eens in een social media post! Of maak een post waaronder jouw volgers jou vragen kunnen stellen en beantwoord deze vragen vervolgens in een volgende post. Altijd leuk én interessant voor jouw volgers!

Ik hoop dat je weer wat inspiratie hebt opgedaan voor jouw webshop social media! Heb jij ook een webshop (of een ander eigen bedrijf) waar je vaak toffe content op plaatst? Laat de social media link(s) hieronder achter in een reactie! 

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (31), shoe-aholic, chocoladelover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *