Dagboek van een webshop eigenaresse: Esmay van Pretty ECO

“Maar wat doe jij dan de hele dag?” deze vraag krijg ik regelmatig als ik vertel dat ik een eigen webshop run. Je kunt je vast voorstellen dat er producten online moeten worden gezet en er pakketjes ingepakt worden. Maar grote kans dat je geen idee hebt wat er verder allemaal bij komt kijken. Logisch ook. Zo kwam ik op het idee voor deze rubriek: “Het dagboek van een webshop eigenaresse”. Elke maand geeft een andere webshop eigenaresse een kijkje in een dag (of week) uit haar leven. Hoe runt zij haar webshop? Wat komt er allemaal bij kijken? Waar loopt ze tegenaan? Voor deze nieuwe editie heb ik Esmay van de webshop Pretty ECO benaderd. Lees snel verder voor een kijkje in haar leven!

Fotografie door Anouk Fotografeert

Hi! Ik ben Esmay Verschuren, 25 jaar en eigenares van de webshop Pretty ECO! Wij laten Fairtrade cadeau artikelen van olifantenpoep maken in Sri Lanka en importeren deze zelf. Met ons merk inspireren we met empathie en doneren onder andere daarom 10% van onze winst aan de organisatie die voor de olifanten zorgt. Ik neem je graag mee in een werkweek voor mijn webshop!

Het verhaal achter Pretty ECO

Een week uit het leven van Esmay

Maandag & dinsdag
Op maandag en dinsdag sta ik graag vroeg op, rond een uur of 6, omdat ik dan ook nog een baan heb bij een andere webshop waar ik om 8.30u begin. Na mijn ontbijt en meditatie werk ik eerst nog een uurtje aan mijn eigen bedrijf voordat ik de deur uit ga. Vaak check ik mijn mailbox of er nog webshop orders, aanvragen voor custom producten of andere leuke mails zijn binnengekomen, bijvoorbeeld een persaanvraag! Ik categoriseer al mijn mails op prioriteit en beantwoord wat ik kan. Als ik de deur uitstap neem ik pakketjes die op de post moeten mee, ik loop namelijk langs het postkantoor onderweg naar mijn werk. Tot nu toe heb ik mijn webshop vanuit een extra kamer in mijn huis gerund, maar vanaf 14 oktober hebben we een eigen kantoor. Kijk ik enorm naar uit!

Woensdag
Vanaf vandaag kan ik weer lekker volle bak met mijn eigen webshop aan de slag. Ik trek nu vaak tijd uit om mijn social media planning te maken. Meestal gebruik ik onze nieuwsbrief als basis waar ik bijpassende social posts ontwerp. Ik plan met behulp van een illustrator template meestal 15 posts vooruit in. Verder bedenk ik nieuwe content voor de website en de nieuwsbrief! Sinds een paar weken experimenteer ik ook met advertenties, super interessant en uitdagend. Ik ga nu dus ook graag aan de slag met het bedenken van advertentie campagnes.

Wanneer er bestellingen zijn pak ik pakketjes in, een van mijn lievelingstaken. Sinds kort maken we van elke bestelling echt een feestje en pakken we het zo mooi mogelijk in. Vanaf volgende maand hebben we ook een leuk extraatje dat we binnen gaan krijgen om toe te voegen bij de bestellingen, zo benieuwd wat onze klanten daarvan vinden!

Donderdag
Vandaag word ik gebeld door mijn designer in Sri Lanka om wat designs kort te sluiten. We hebben een bestelling openstaan van een paar honderd kerstproducten en hij wil nog even checken of alle designs nu kloppen. Supertof vind ik dat! Het persoonlijke contact dat we onderhouden met de mensen in Sri Lanka die met zoveel liefde aan onze producten werken. Nog een paar weekjes en we mogen alles weer op gaan halen in de haven, spannend!

Vrijdag
Op vrijdag kijken we naar de financiën. Sinds het begin van dit jaar neemt mijn vriend Mario het financiële stuk op zich, maar ik bemoei me er ook nog graag mee. Deze week is ook de eerste van de maand, dus dan sturen we alle bonnetjes en facturen naar onze boekhouder om te verwerken in de administratie. De resultaten lopen we vervolgens na.

Zaterdag en zondag
Ook in het weekend ga ik nog graag aan de slag. Vaak pak ik dan gewoon op waar ik zin en tijd voor heb. Aangezien ik een achtergrond als websitebouwer heb, onderhoud ik mijn webshop zelf. Op dit moment ben ik bezig met het vertalen van mijn website. Hij is altijd Engels geweest, maar ik merk toch dat de Nederlandse klanten behoefte hebben aan een Nederlandse site. Genoeg werk te doen dus!

Volg Esmay op Instagram @prettyeco_official

Heb jij zelf ook een webshop en lijkt het je leuk om een dag of week uit jouw leven te delen in deze rubriek? Laat hieronder een berichtje achter of stuur me een mailtje via info@styledbykris.nl!

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (31), shoe-aholic, chocoladelover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

2 Comments

 1. 9 oktober 2019 / 07:05

  Ik vind dit altijd zo tof om te lezen! En wat een mooi concept ook, ik ga eens een kijkje nemen in de webshop :D.

  • Kris
   Auteur
   9 oktober 2019 / 18:31

   Ah wat leuk om te horen! Ja hè, echt een tof concept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *