Dagboek van een webshop eigenaresse: Lisanne van Fleur de Li

Dagboek van een webshop eigenaresse: Lisanne van Fleur de Li

“Maar wat doe jij dan de hele dag?” deze vraag krijg ik regelmatig als ik vertel dat ik een eigen webshop run. Je kunt je vast voorstellen dat er producten online moeten worden gezet en er pakketjes ingepakt worden. Maar grote kans dat je geen idee hebt wat er verder allemaal bij komt kijken. Logisch ook. Zo kwam ik op het idee voor deze rubriek: “Het dagboek van een webshop eigenaresse”. Elke maand geeft een andere webshop eigenaresse een kijkje in een dag (of week) uit haar leven. Hoe runt zij haar webshop? Wat komt er allemaal bij kijken? Waar loopt ze tegenaan? Voor deze nieuwe editie heb ik Lisanne van de webshop Fleur de Li benaderd. Lees snel verder voor een kijkje in haar leven!

Lisanne van Fleur de Li

Mijn naam is Lisanne van Egeraat, beter bekend als Li, 26 jaar en sinds 1 april 2020 eigenaresse van de webshop Fleur de Li. In de webshop verkoop ik de interieurtrend van het moment: droogbloemen boeketten en droogbloem accessoires. Nog maar net uit de startblokken, maar al gelijk lekker op dreef. Ik droomde al eventjes van een eigen bedrijfje in de bloemenbranche, maar wist nog niet precies hoe ik het ging aanpakken.. totdat ik ergens droogbloemen zag en opslag verliefd was: dit wordt het! Om mij heen schakelde ik de juiste personen in (grafisch vormgever, fotograaf etc.) om mijn droom waar te kunnen maken en niet veel later is Fleur de Li geboren.

Ik neem jullie mee op zaterdag!

Een dag uit het leven van Lisanne

08.30 uur

De wekker is gegaan en na een aantal keer snoozen spring ik uit bed want, er is werk aan de winkel! Ik begin de dag met een kop cappuccino en kijk op mijn Instagram (@Fleurdeli.nl); tijd voor wat customer service. Ik beantwoord vragen, geef advies en deel wat verhalen in mijn stories van happy customers. Vervolgens kijk ik in de backoffice naar de openstaande bestellingen: het is druk dus ga gelijk aan de slag met het maken van de boeketten. Dit doe ik thuis op mijn zolder die omgetoverd is tot een waar droogbloemen walhalla.

Fleur de Li droogboeket

13.00 uur
Na een mini-break ga ik weer terug naar boven. Alle boeketten zijn gemaakt en liggen allemaal klaar om ingepakt te worden (ik verpak de boeketten altijd in kraftpapier, met een visitekaartje zodat het er gezellig uitziet). Ik probeer dezelfde handelingen achter elkaar uit te voeren want, efficiency is key. Nadat de boeketten klaar zijn, ga ik orderpicken. Ik kijk naar de bestellingen en zorg dat de juiste producten bij elkaar in de doos komen om vervolgens verzonden te worden. Eenmaal ingepakt breng ik de pakketten naar het postkantoor en ontvangen de klanten een mailtje dat het pakket naar hen onderweg is.

15.00 uur
De afgelopen week ben ik ‘s avonds nog bezig geweest met het creëren van nieuwe boeketten voor in de shop. Nadat ik eerder vazen had ingekocht, leek het me leuk om ook wat nieuwe boeketten te maken. Hiervoor moeten er dus nieuwe foto’s gemaakt worden voor in de webshop. Vandaag is het mooi weer, de zon schijnt en daardoor ontstaat er een mooie lichtinval; perfect voor wat Fleur de Li plaatjes dus. Ik vraag mijn personal assistant (lees vriend) om mij mee te helpen. Hij schiet de foto’s en bewerkt ze.

Fotografie van nieuwe droogbloemen

19.00u
De nieuwe vazen en boeketten staan op de foto en zijn klaar om in de webshop gezet te worden. Samen met mijn vriend bedenken we in een creatieve bui de namen voor de nieuwe producten. Vervolgens schrijf ik de productbeschrijvingen. Ieder product is uniek, dus krijgt een aparte beschrijving.

Kleurrijk boeket droogbloemen Fleur de Li

21.00u
Jeeej; de productnamen zijn bedacht, de productbeschrijving zijn gemaakt, nu nog zorgen dat de juiste foto’s bij de juiste producten komen te staan. Wanneer dit gedaan is, staat alles klaar om morgen live te gaan. Ik heb er zin in! Na een lange drukke dag, sluit ik af met een wijntje; work hard, play hard zullen we maar zeggen.

Volg Lisanne en haar kleurrijke webshop op Instagram @fleurdeli.nl

Heb jij zelf ook een webshop en lijkt het je leuk om een dag of week uit jouw leven te delen in deze rubriek? Laat hieronder een berichtje achter of stuur me een mailtje via info@styledbykris.nl!

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (31), shoe-aholic, chocoladelover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. 17 juni 2020 / 09:43

    Wauw, super tof! En wat een originele concept ook, echt heel leuk om te zien weer :-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *