Dagboek van een webshop eigenaresse: Elske van Whales & Whispers

Dagboek van een webshop eigenaresse: Elske van Whales & Whispers

“Maar wat doe jij dan de hele dag?” deze vraag krijg ik regelmatig als ik vertel dat ik een eigen webshop run. Je kunt je vast voorstellen dat er producten online moeten worden gezet en er pakketjes ingepakt worden. Maar grote kans dat je geen idee hebt wat er verder allemaal bij komt kijken. Logisch ook. Zo kwam ik op het idee voor deze rubriek: “Het dagboek van een webshop eigenaresse”. Elke maand geeft een andere webshop eigenaresse een kijkje in een dag (of week) uit haar leven. Hoe runt zij haar webshop? Wat komt er allemaal bij kijken? Waar loopt ze tegenaan? Voor deze nieuwe editie heb ik Elske van de webshop Whales & Whispers benaderd. Lees snel verder voor een kijkje in haar leven!

Hi! Mijn naam is Elske Zilver. Ik ben 22 jaar en woon in een klein dorp tussen Utrecht en Amsterdam. Naast mijn studie Communicatie, combineer ik mijn liefde voor styling en ontwerp, met mijn passie voor duurzaamheid en eerlijke handel. Met Whales & Whispers richt ik me namelijk op het ontwerpen en decoreren van handgemaakte lifestyle producten. Ik vind het belangrijk dat elke stap in het productieproces voor een eerlijk loon en onder goede werkomstandigheden plaatsvindt. Daarnaast gebruik ik zoveel mogelijk duurzame materialen voor de producten. Ik neem je graag een dagje mee achter de schermen!

Een dag uit het leven van Elske

11.00 uur

Omdat ik Whales & Whispers run naast mijn studie, moet ik het voornamelijk van de zaterdagen hebben. Ik ben nogal een ‘nachtvlinder’ wat werk betreft, waardoor ik het liefst wat later in de ochtend begin. Wat dat betreft vind ik het heerlijk om mijn eigen uren in te kunnen delen! Rond 11 uur ga ik aan de slag in het atelier. Dit was eerder mijn slaapkamer, maar is langzaam maar zeker uitgegroeid tot het Whales & Whispers atelier.

Mijn werkdag begint met het uitpakken en opruimen van nieuwe materialen die binnenkwamen. Ook zijn er prachtige wandecoraties binnengekomen, deze worden met de hand gemaakt in Amsterdam. Alle producten komen blanco bij mij binnen. Door het mooie vakwerk en ongebleekte bio katoen, zijn het al kunstwerkjes op zich! De illustraties breng ik zelf aan. Hiervoor gebruik ik oude schildertechnieken, die ik leerde tijdens mijn opleiding tot restauratie- en decoratieschilder. Dit geeft elk product een unieke uitstraling.

Na het opruimen begin ik aan twee nieuwe bestellingen. Ik decoreer alle bestellingen ‘made to order’ op deze manier voorkom ik overproductie, wat het proces en stuk duurzamer maakt. Ik meng een aantal verfkleuren bij en ga aan de slag met mijn penselen.

13.00 uur
Terwijl de verf langzaam droogt, deel ik een aantal ‘behind the scenes’ beelden op Instagram en begin ik aan mijn content planning. Ik werk hiermee het liefst zo’n drie weken vooruit. Vandaag staat het maken van nieuwe foto’s op de planning. Ik bedenk alvast in steekwoorden wat ik wil posten en werk mijn ideeën voor het beeldmateriaal uit, door ze te schetsen. Daarna maak ik mezelf en het atelier klaar voor de fotoshoot. Hoewel ik ook graag zelf productfoto’s maak, helpt mijn vader vandaag een handje.

16.00 uur
Na de fotoshoot is het tijd voor een pauze. Even naar buiten met hond Jip, die ook vaak bij mij in het atelier te vinden is. Vanaf het atelier lopen we met een paar minuten op een wandelpad langs het water. Ik vind het heerlijk om hier tussen het werken door even mijn hoofd leeg te maken. Als we terugkomen is de verf gedroogd en maak ik de pakketjes klaar voor verzending. Hier besteed ik graag wat extra tijd aan, zodat het echt voelt als een cadeautje wanneer je bestelling arriveert!

19.00u
In de avond selecteer en bewerk ik de foto’s van vanmiddag. Ook update ik de website met een aantal nieuwe teksten en zoek ik naar nieuw duurzaam verpakkingsmateriaal. Iets minder glamorous maar wel belangrijk, omdat ik elke stap in mijn onderneming zo duurzaam mogelijk wil aanpakken. Alle beetjes helpen!

Volg Elske en haar prachtige webshop op Instagram @whalesandwhispers

Heb jij zelf ook een webshop en lijkt het je leuk om een dag of week uit jouw leven te delen in deze rubriek? Laat hieronder een berichtje achter of stuur me een mailtje via info@styledbykris.nl!

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (31), shoe-aholic, chocoladelover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

1 Comment

  1. 1 juni 2020 / 10:14

    Wat leuk om te lezen! Ik volg Elske al via Instagram, echt super toffe items maakt en verkoopt ze <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *