Dagboek van een webshop eigenaresse: Fieke van Nº FIVE

“Maar wat doe jij dan de hele dag?” deze vraag krijg ik regelmatig als ik vertel dat ik een eigen webshop run. Je kunt je vast voorstellen dat er producten online moeten worden gezet en er pakketjes ingepakt worden. Maar grote kans dat je geen idee hebt wat er verder allemaal bij komt kijken. Logisch ook. Zo kwam ik op het idee voor deze rubriek: “Het dagboek van een webshop eigenaresse”. Elke maand geeft een andere webshop eigenaresse een kijkje in een dag (of week) uit haar leven. Hoe runt zij haar webshop? Wat komt er allemaal bij kijken? Waar loopt ze tegenaan? Voor deze nieuwe editie heb ik Fieke van de webshop Nº FIVE benaderd. Lees snel verder voor een kijkje in haar leven!

Hi! Ik ben Fieke Verzijden, 23 jaar en run sinds mei 2019 (en vanaf november 2019 fulltime) mijn eigen webshop en upcoming brand Nº FIVE. Nº FIVE is een brand dat staat voor kwalitatieve handgemaakte lederwaren op het gebied van tassen, bagstraps en riemen. Wat begon als een zelfgemaakte bagstrap voor mijn eigen tas, is binnen een half jaar uitgegroeid tot een echt tassenmerk. Vanaf september zijn wij ook benaderd door winkels en hebben inmiddels al 20 verkooppunten verspreid door heel Nederland. Ik laat je graag een kijkje nemen in een erg diverse werkweek van een startende webshop! En wist je al dat geen een week hetzelfde is als ZZP’er? Daarom is het runnen van een eigen webshop zo leuk; flexibel, vrijheid en doen waar jij happy van wordt!

Een week uit het leven van Fieke

Woensdag 13 november
Ik begin mijn dagboek op woensdagochtend. Waarom op woensdag en niet gewoon op maandag(?) zullen jullie vast denken. Als ondernemer werk je, althans ik, 24/7. Je hebt geen standaard werkweek van maandag t/m vrijdag, waarbij je na je vrijdagmiddagborrel lekker een weekend niks kunt gaan doen. Vooral als webshop eigenaresse sta je constant aan, want ook jouw webshop en social media staan constant aan. Deze woensdagochtend begint voor mij vroeg, ik heb vandaag namelijk drie afspraken; twee afspraken bij nieuwe verkooppunten van mijn producten en een afspraak voor de ladiesnight van aanstaande vrijdag. Voordat ik naar mijn afspraken ga, zorg ik dat alle bestellingen al verwerkt zijn die verwerkt kunnen worden. Zodra dit gedaan is, pak ik alle spullen in die ik nodig heb voor mijn afspraken. Als ik op afspraak ga bij nieuwe verkooppunten, zorg ik dat ik een goede voorraad bij mij heb in de auto zodat ik gelijk de bestelling van de winkels achter kan laten zodat zij direct kunnen verkopen. Nadat alle afspraken goed zijn gegaan, en ik weer leuke nieuwe verkooppunten voor mijn producten erbij heb, ga ik met een voldaan gevoel naar huis.

Verkooppunt Beløb stories in Breda!

Donderdag 14 november
Deze donderdag heb ik gelukkig een wat rustigere dag. Ik begin mijn dag daarom ook iets later, 10:00u, en ga achter mijn laptop zitten om mijn mailbox te checken en te kijken welke bestellingen er zijn binnen gekomen en welke ik moet verwerken. Nadat ik de bestellingen heb ingepakt, verwerkt en heb afgeleverd bij het PostNL punt, ga ik naar de stad voor een interview. Ik ben pas recent afgestudeerd, dus vaak krijg ik nog de vraag of ik wil helpen met het begeleiden van scripties. Dit doe ik met liefde en veel plezier, omdat ik op deze opleiding ook een fijne tijd heb gehad en mensen graag verder help.

Na het interview ga ik weer naar huis om voorbereidingen te treffen voor de ladiesnight van vrijdag. Al onze producten worden met de hand gemaakt door onze producenten in Nederland en Italië, en de zijkanten van de bagstraps moet ik dan nog mooi afwerken met zwarte leerverf. Hier zit veel tijd in, maar maakt het juist ook een tof product. Ik ben deze donderdag tot laat bezig geweest om alles in te pakken en klaar te zetten voor de ladiesnight, maar ik weet van mijzelf dat ik liever een uurtje doorwerk en alles gedaan is dan dat ik met ‘stress’ ga slapen.

Vrijdag 15 november
Vandaag is weer een super drukke dag. Ik zet mijn wekker vandaag dan ook lekker vroeg, omdat ik genoeg te doen heb. De dag start ik met het verwerken van alle bestellingen die ik donderdagavond binnen heb gekregen. Alle bestellingen pak ik leuk in als een cadeautje en schrijf er een persoonlijk kaartje bij. Hier zit veel tijd in, maar ik merk dat het zeker de moeite waard is aangezien ik vaak leuke berichtjes krijg van meiden als ze het hebben ontvangen. Nadat alle pakketjes zijn verwerkt, ga ik naar mijn leverancier om alle riemen op te halen en sleutelhangers voor in de goodiebags die de bezoekers van de ladiesnight krijgen. Eenmaal thuis moet ik 100 goodiebags inpakken, zo leuk om mensen kleine cadeautjes te kunnen geven! Tussendoor worden er bestellingen opgehaald (meiden uit omgeving Breda kunnen ervoor kiezen om hun bestelling gratis op te halen) en moet ik bestellingen op de post doen. Als alles eenmaal klaar is, stap ik in de auto met een flinke voorraad om er een super leuke ladiesnight van te maken. Het was een geslaagde avond met veel leuke nieuwe klanten. Altijd goed om een start-up zo veel mogelijk in de spotlights te zetten.

Zaterdag 16 november
Deze dag zou eigenlijk een beetje mijn weekend zijn, maar ik merk dat ik vrijdagavond toch weer veel bestellingen heb ontvangen. Super leuk, dus ik begin de dag dan ook weer met het inpakken en verwerken van orders. Daarna ga ik even met vriendinnen lunchen om lekker bij te kletsen en even mijn hoofd te legen en niet bezig te zijn met Nº FIVE. Na de lunch ga ik aan de slag voor het bedrijf van mijn vriend, Alexander Vintges Private Dining. Hij heeft een eigen onderneming op het gebied van privé diners, en ik help hem hierbij graag in de bediening.

Zondag 17 november
Vandaag begint er een nieuwe fase voor Nº FIVE! Ik ga vandaag namelijk naar Italië, op zoek naar een nieuwe leverancier voor mijn tassen. In de start van mijn onderneming had ik een contactpersoon in Amsterdam bij wie ik orders kon plaatsen en zij haalde het voor mij dan van Italië naar Nederland. Echter zit hier natuurlijk een flinke marge tussen en werd ik beperkt in de mogelijkheden van het ontwerpen. Na flink online research te doen zijn wij terecht gekomen bij een aantal producenten in Florence en ik wilde hen graag bezoeken om een feeling te krijgen met het bedrijf en om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Ondernemen is gewoon doen, dus hup het vliegtuig in en we zien het wel. De zondag is voor ons nog een beetje rustig, dus gaan we na het landen lekker naar het hotel om uit te rusten en voor te bereiden voor de volgende dag vol afspraken.

Maandag 18 november
Een bomvolle dag staat op de planning, maar wat heb ik er zin in! Vandaag hebben wij meerdere afspraken bij verschillende producenten. De dag starten wij goed met een heerlijk ontbijtje in ons hotel, pakken onze spullen en gaan de auto in. Ik ben best wel een beetje zenuwachtig, want het is toch wel een stap om opeens zaken te gaan doen in het buitenland. Nadat wij verschillende producenten hebben bezocht, hebben wij een goed gevoel bij twee bedrijven. Wij gaan alle informatie even laten bezinken onder het genot van een heerlijke truffelrisotto en een rood glas wijn (we zijn immers in Italië, haha). We kiezen ervoor om er een ‘nachtje over te slapen’ en de volgende ochtend onze beslissing te maken.

Dinsdag 19 november
Jeetje wat een indrukken hebben wij gehad gedurende al die bezoeken van verschillende bedrijven, maar mijn gevoel heeft mij gezegd met welk bedrijf ik in zee moet gaan. Na het ontbijt stappen wij weer de auto in, om samen te gaan zitten met het desbetreffende bedrijf. Weer een intensieve ochtend, want er moeten keuzes gemaakt worden. Zo veel keuze uit verschillende soorten leer, verschillende keuzes, verschillende modellen, pfoe… Uiteindelijk hebben wij een hele goede eerste basis collectie voor Nº FIVE kunnen ontwerpen waar ook ons eigen brandmerk in komt te staan, wauw! Ik kan nu al niet wachten tot ik alles in het echt kan zien! Na een lange afspraak van een paar uur, stappen wij met een toch wel nerveus gevoel de auto in. Alles is besproken wat er besproken moet worden, en nu maar hopen dat het resultaat net zo mooi is als je in gedachten hebt! We gaan hierna weer lekker naar het hotel om ons op te frissen en om te genieten van onze laatste avond in Florance. We proosten op een nieuwe stap voor Nº FIVE!

Woensdag 20 november
Om 6:30u gaat de wekker, want we moeten alweer naar het vliegveld. Na een korte vlucht rijden wij naar huis en kunnen we weer aan de bak. Zo veel bestellingen die er de afgelopen dagen binnen zijn gekomen, zo veel zin om die allemaal te verwerken. Ik ben ook wel redelijk gesloopt na deze intensieve dagen, dus na het verwerken van de bestellingen en het bijwerken van de mailbox is het voor mij tijd om even te rusten. Een super leuke maar drukke week achter de rug!

Volg Fieke op Instagram @numberfive.nl

Heb jij zelf ook een webshop en lijkt het je leuk om een dag of week uit jouw leven te delen in deze rubriek? Laat hieronder een berichtje achter of stuur me een mailtje via info@styledbykris.nl!

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (31), shoe-aholic, chocoladelover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

2 Comments

 1. 3 december 2019 / 08:43

  Super tof om te lezen weer! En wat een gaaf concept <3

  • Kris
   Auteur
   3 december 2019 / 19:54

   Thanks Anna! Ik vind het zelf ook super leuk om te zien hoe het er achter de schermen aan toegaat bij andere webshops 🙂 En Fieke heeft een tof merk hè!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *