Dagboek van een webshop eigenaresse: Anouk Emilie

“Maar wat doe jij dan de hele dag?” deze vraag krijg ik regelmatig als ik vertel dat ik een eigen webshop run. Je kunt je vast voorstellen dat er producten online moeten worden gezet en er pakketjes ingepakt worden. Maar grote kans dat je geen idee hebt wat er verder allemaal bij komt kijken. Logisch ook. Zo kwam ik op het idee voor deze nieuwe rubriek: “Het dagboek van een webshop eigenaresse”. In deze rubriek geeft voortaan elke maand een andere webshop eigenaresse een kijkje in een dag (of week) uit haar leven. Hoe runt zij haar webshop? Wat komt er allemaal bij kijken? Waar loopt ze tegenaan? Voor deze allereerste editie heb ik Anouk Emilie van de webshop AnoukEmilie.com benaderd. Lees snel verder voor een kijkje in haar leven!

Mijn naam is Anouk Emilie, ik ben 29 jaar en woon in Scheveningen. Sinds een paar jaar heb ik mijn label “Anouk Emilie – Freedom of your Expression” en dit is echt mijn passie. Ik maak custom made denim jackets en sinds kort verkoop ik ook T-shirts. Tijdens mooie reizen koop ik stoffen in en zo is elk jasje anders en uniek met stoffen van over de hele wereld! Daarnaast werk ik als grafisch vormgever bij OGER in Amsterdam en deze afwisseling vind ik heerlijk. 

Een dag uit het leven van Anouk Emilie

9.00 uur
We starten de dag met een fietstocht naar het huis van mijn ouders, daar is mijn atelier en kan ik lekker aan de slag met de custom made denim jackets. Zelf woon ik in Scheveningen en het is ongeveer een half uurtje fietsen. Muziekje aan, zonnetje in de lucht, heerlijk begin van de dag!

9.30 uur
Eenmaal aangekomen maak ik een theetje en verwelkom ik mijn jasjes in het atelier. Er was een aanvraag om een Peru editie te maken zonder mouwen. Dit jaar ben ik in Peru geweest en wat een prachtig land is dat! Ook vond ik hier de mooiste stoffen, allemaal handgeweven met alpaca’s erop. Zo cute! 

Maar nu tijd voor: The Sleeveless Denim Jacket. De Peru Editions zijn erg hard gegaan dus ik heb niet veel stof meer over. Gelukkig heb ik nog een mooi lint wat erbij past. Deze gebruik ik voor de bovenrand op de achterkant en boven de zakjes. 

Mijn atelier is ontstaan in mijn oude kamer bij mijn ouders thuis. Er staan twee kledingrekken vol met jasjes, versierd met mooie stoffen uit allemaal verschillende landen. Ook hangen er kale denim jasjes. Klaar om gemaakt te worden op aanvraag! Er zijn twee dozen vol met lintjes, eentje met de basis linten en de andere is gevuld met duurdere linten en kant uit Parijs (deze zijn speciaal voor de collectie van de Limited Editions).

De nieuwste aanwinst in de ruimte zijn drie grote dozen gevuld met de T-shirts! Deze heb ik een tijd geleden ontworpen en zijn eindelijk klaar 🙂 Ze zijn allemaal one size (because one size fits all!), in de kleuren zwart, wit en grijs. Ook zijn ze allemaal voorzien van de tekst “Grateful – Curious – Creative”. Mijn favoriete inspiratie woorden. 

13.00 uur
Vandaag is shooting day! 
Er staat een shoot gepland met drie prachtige meiden, allemaal totaal verschillend, klaar om op de foto te gaan in de nieuwste T-shirts. Pien en Astrid komen aangefietst maar Jahkini komt uit Amsterdam en heeft vertraging met de tram. Helaas hebben we geen controle over het OV dus uiteindelijk beginnen we een uurtje later. 

Het idee voor de shoot is bij het strand in de duinen, ik wil spontane echte foto’s maken waar je vrolijk van wordt. Dat moet lukken met deze mooie dames! Omkleden maar en op naar het strand. Het is een klein stukje lopen en heerlijk weer dus we babbelen wat af en komen aan op de perfecte plek. Hier heb ik vaker foto’s gemaakt met mijn denim jasjes dus TOP! De meiden kunnen het goed met elkaar vinden, ze lachen wat af en de spontaniteit straalt er vanaf! Ik ben helemaal happy. Foto’s met z’n drietjes, foto’s alleen en nog wat foto’s met jasjes aan: allemaal gelukt, dus het zit er weer op!

15.30 uur
Inpakken maar en weer terug naar het atelier. Er staat wat lekkers klaar voor de meiden dus we chillen nog even op het balkon en kijken samen de foto’s. Ik had goodiebags voor ze gemaakt en als bedankje mochten ze allemaal een T-shirt naar keuze uitzoeken. 

16.30 uur
Tijd voor de ladies om te gaan en voor mij om te beginnen met de selectie van de foto’s. Er zitten zoveel mooie bij! Dit werd nog een lastige klus. Uiteindelijk is het een mapje vol pareltjes geworden en ik ben helemaal voldaan van de mooie dag. Ik kan niet wachten om de foto’s te delen met iedereen dus ik zette alvast een sneak peek in de story op Instagram.

Het jasje dat ik vanmorgen gemaakt had ging ik nog even inpakken (dit vind ik stiekem het leukste om te doen!). Een hanger erbij, kaarten erbij en een mooi papiertje eromheen. A lovely present for yourself! Tijd om te beginnen met de fietstocht naar Scheveningen om te genieten van de mooie avond!

Happy days!

xoxo, Anouk Emilie

Volg Anouk Emilie op Instagram @byanoukemilie en Facebook @anoukemilie

Heb jij zelf ook een webshop en lijkt het je leuk om een dag of week uit jouw leven te delen in deze rubriek? Laat hieronder een berichtje achter of stuur me een mailtje via info@styledbykris.nl!

Volg:
Kris
Kris

Mijn naam is Kristel (31), shoe-aholic, chocoladelover, internetverslaafde en owner & founder van modemerk Treasure label! Mijn motto? If you never try, you’ll never know!

Find me on: Web | Instagram | Facebook

Share:

4 Comments

 1. 16 juli 2019 / 19:04

  Erg leuk artikel! Als webshop eigenaresse is heb ik soms het gevoel op een eigen eiland te zitten haha. Leuk om te lezen hoe dat bij een andere onderneemster gaat 🙂

  Groetjes Melissa

  • Kris
   Auteur
   16 juli 2019 / 19:21

   Ja precies, heel herkenbaar! Mocht je het leuk vinden om ook een keer een dagboek bij te houden voor deze rubriek, let me know! Ik zie dat je aloë vera verkoopt, lijkt me interessant hoe dat allemaal in z’n werk gaat 🙂

 2. 17 juli 2019 / 09:34

  Wat een toffe, nieuwe rubriek! Lijkt mij ook zeker leuk om hieraan mee te werken :-). En wat een inspirerend artikel. Ik vind het zo gaaf als iemand echt vanuit een passie aan de slag gaat! De t-shirt vind ik ook heel tof geworden 😀

  • Kris
   Auteur
   17 juli 2019 / 10:59

   Thanks Anna! Ik zat er inderdaad al aan te denken om je te vragen voor een van de volgende edities! Lijkt me zeker leuk! Houden we even contact over 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *